Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,513 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kyretáž po missede iba v 4tt?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Tehotenstvo sme plánovali tak som si štyri dni pred očakávanou menštr. urobila test a bol neagatívny,no za dva dni po tom som začala hnedasto špiniť.Myslela som,že som dostala menzes,no potom to prestalo,neskôr sa špinenie zase objavilo. Tak som test v deň kedy som mala dostať menzes zopakovala a bol pozitívny. Špinenie pokračovalo tak som išla ku gynekologovi,povedal,že som možno otehotnela na konci cyklu,pred dvoma mesiacmi som vysadila Yadine,špinenie môže byť vraj taký slabý menzes. No na sone nič nevidel.Objednal ma za tri dni, no objavil,len malý fliačik asi 2mm veľký,testy na HCG boli zhruba 5000jednotiek, ako mi lekár povedal.Vraj to môže byť missed,má dva týždne dovolenku,tak mi dal na výber buď do nemocnice na odsledovnie,alebo počkať a prísť po jeho dovolenke.Radšej som zostala doma, s tým,že ak bz som krvácala,alebo mala bolesti išla by som na príjem. Slabo špiním stále. Ak sa potvrdí,že zárodok sa nezväčšil,musím ísť na kyretáž?Alebo sa s tým telo vysporiada samo,bolo to predsa malinké. Mala som už potrat aj missed,tak by to bola tretia kyretáž. Bojím sa,že už nebudem môcť otehotnieť. Dve deti mám bez problémov v tehotenstve. Môže moje potraty,alebo missed spôsobovať môj Rh negatív? Reghu mi však vždy pichli.Predom ďakujem za opoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    čo najskor navštívte nemocnicu, je možné, že máte aj mimomaternicovú tehotnosť, 5000 HCG je vysoká hladina a zrejme nejde o missed ab. Je nutné previesť kontrolný ultrazvuk čo najskor.