Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,549 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvne zrazeniny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,som dva týždne po vaginalnom pôrode.Ešte stale krvácam jasne červenou farbou,včera aj dnes som mala krvne zrazeniny velkosti golfovej lopticky,je to v poriadku alebo to mam riešiť s gynekologičkou? Žial,na oddeleni šestonedelia mi dr brucho nekontrolovali a nemala som ani kontrolny ultrazvuk pri prepuštani..Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kontrolný ultrazvuk po pôrode sa nedoporúča, lebo nezlepšuje žiadne výsledky, naopak zbytočne mnoho žien po ňom dostávalo nejakú liečbu. V čase 14 dní po pôrode stále môžete silnejšie krvácať, závisí na procese sťahovania maternice, prípadne sa mohi uvoľniť ešte nejaké časti tehotenskej sliznice. Ak by to pretrávavalo ište viac dní, navštívte pôrodnicu, kde ste rodili.

Podobné otázky

  • Potrat a samocistenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    keď sme v 10tt zistili ze dieťatku nebije srdiečko s lekármi sme sa dohodli ze skúsime nechať, aby si s tým telo poradilo samo. Po niekoľko hodinových kontrakciach zo mňa okrem iného vyšiel aj plod, predpokladám ze v plodovom vajci. Veľmi ma však prekvapila veľkosť, bolo to naozaj dosť veľké, malo to až 8cm..sedí to na daný týždeň? Išlo naozaj o plodovej vajce vnútri s malym plodom?
    (vývoj dietatka sa zastavil v 6+1).
    Ešte by som mala ďalšie 2 otázky...
    -chcem sa ešte opýtať, či stačí ísť na kontrolu, ci sa všetko v poriadku vycistilo až po 1.mensturacii.
    -je v poriadku sa po 1.menstruacii pokúšať opäť otehotnieť?
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak by sa vývoj zastavil v 6+1 tak určite by plodové vajce nemalo 8 cm, zrejme v tom boli aj krvné zrazeniny. Veľmi oceňujem, že Vás lekár nehnal na zbytočný chirurgický zákrok so všetkými jeho rizikami.
    Mimochodom už máme k dispozícii lieky, ktoré podporujú vyprázdnenie maternice a majú viac ako 80% účinnosť pri kompletnom vyčistení maternice pri samovoľnom potrate.