Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Spermiogram

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor prosím Vás výsledky spermiogramu sú: ph: 8
    Kolikvacia do 30 min: úplná
    Denzita: cca 56mil/ml
    Pohyblivých: 60%
    Motilita: veľmi dobrá
    Patolog. formy: 15%
    Propulzivita: veľmi dobrá
    Sú výsledky dobré alebo zlé? Hlavne tým patologickym formám nerozumiem. Veľmi pekne Vám ďakujem.

Podobné otázky

  • Spermie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Chcem sa opytat ako dlho ziju spermie ked sa partner spravi na brucho.myslim ze sa to vola na vzduchu no neviem.a v tele zeny?a ak sa ich dotknem prstom a potom posvy je ta nejaka sanca ze sa dostanu dnu?
    Dakujem pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to je náročná odpoveď, lebo závisí aj na povodnom spermiograme, proste akonáhle sa dostanú spermie do pošvy, tehotnosť sa nedá vylúčiť.

  • spermiogram

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Manzelovi robili spermiogram,prosim mohli by ste mi spersnit co znamena pH 7,5 ,denzita 42,5mil/ml, patol.formy do 10%,pohyblivost cca 85%, rychlost pohybu 4-5.

  • zvysene leukocyty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den p. doktor, v prvom rade Vás pozdravujem a veľmi sa mi páči akým štýlom odpovedáte na otázky snad pomôžete aj mne
    ja som po 2 missedoch, nemali sme akciu srdiečka, všetky vyšetrenia- teda genetika, endokrinologia, protilatky, stery, je ok-iba ja mam heterozyg.formu, čo vraj nie je až také strašné,preto chodim na kontroly k hematologicke, ale liečbu ešte nemam
    Muž mával zápaly prostaty a pri spermiograme, ktorý bol stále v norme, teraz máme síce zhoršenú morfologiu, užíva profertil, ale trápi ma to, že prostata je ok, nezvečšená, zápal nieje, stery na ureu, myko, chlam. su negatívne,no napriek tomu má stále veľa leukocytov, dnes odniesol ejakulat, že ho daju na rozbor, či tam niečo nenajdu
    neviete mi poradiť čo to môže byť ? mal by ešte niečo podstúpiť ?
    a ešte by som sa chcela opýtať, kedže mame vysledky v norme, či mám chápať to tak že tie potraty boli snad nahoda ?
    dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno potraty boli náhoda, riziko potratu u zdravej ženy je cca. 40% pri nepoznanej gravidite a pri poznanej gravidite je to 20%. Takže aj teraz máte 20% šancu, že potratíte po otehotnení.
    Ak má manžel leukocyty v ejakuláte, bolo by podľa mňa ho potrebné preliečiť dvoj až trojkombináciou antibiotík dlhodobo (mesiac), i keď máte stery negatívne, chronický zápal často býva akoby "sterilný", znamená to, že počet baktérii je tak malý, že sa nedokáže. A preliečil by som aj Vás.
    Ale na potraty to nemá vplyv, tie sú hlavne z genetickej príčiny.

  • 2 missedy a do tretice to vyslo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den p. doktor zaujimal by ma vas nazor, mam za sebou 2 missedy bez akcie srdiecko, vsetko sa uhniezdi, vyvija do 7 tt a srdiecko nezacne bit,momentalne som podstupila hematologiu genetiku imunologiu a manzel spermiogram, staci to ? co bz ste este odporucil ?
    a ma este jednu otazku, to iste mala moja znama, tiez podstupila tieto vysetrenia nic jej nebolo zistene a do tretice vynosila zdraveho chlapceka, ako je to mozne ??
    prosim vas o najpresnejsiu odpoved , dakujem a prajem pekny den

  • meranie bazalnej teploty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    dakujem Vam za predchadzajucu odpoved ohladne IVF a manzelovho spermiogramu. Chcela by som sa Vas este spytat na spravny postup merania bazalnej teploty, pretoze som sa docitala a pocula asi 10 verzii. Teplotu si meriam rano po prebudeni, ked vstanem z postele a prejdem do kupelne, teplota sa mi stale pohybuje okolo tych 36.3 az 36.6 a postupne mi na 24. den cyklu stupla na 37.1. Znamena to ze mi prebehla ovulacia na 24.den cyklu (moj cely cyklus je cca32-34dni)? Totizto som sa docitala, ze teplotu si musim merat rano este v posteli, ze ak sa postavim tak je to uz nepresne a tiez som citala, ze ked stupne teplota tak nastava neplodne obdobie, ale asi to bolo myslene na tie dni po zvysenej teplote?!
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ovulácia zrejme prebehla cca. 20.-22. deň cyklu, ale bazálna teplota je nespoľahlivý ukazateľ a osobne sa na neho nespolieham.
    Doporučujem od 12. dňa cyklu obdeň sex.