Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • zvysene leukocyty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den p. doktor, v prvom rade Vás pozdravujem a veľmi sa mi páči akým štýlom odpovedáte na otázky snad pomôžete aj mne
    ja som po 2 missedoch, nemali sme akciu srdiečka, všetky vyšetrenia- teda genetika, endokrinologia, protilatky, stery, je ok-iba ja mam heterozyg.formu, čo vraj nie je až také strašné,preto chodim na kontroly k hematologicke, ale liečbu ešte nemam
    Muž mával zápaly prostaty a pri spermiograme, ktorý bol stále v norme, teraz máme síce zhoršenú morfologiu, užíva profertil, ale trápi ma to, že prostata je ok, nezvečšená, zápal nieje, stery na ureu, myko, chlam. su negatívne,no napriek tomu má stále veľa leukocytov, dnes odniesol ejakulat, že ho daju na rozbor, či tam niečo nenajdu
    neviete mi poradiť čo to môže byť ? mal by ešte niečo podstúpiť ?
    a ešte by som sa chcela opýtať, kedže mame vysledky v norme, či mám chápať to tak že tie potraty boli snad nahoda ?
    dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno potraty boli náhoda, riziko potratu u zdravej ženy je cca. 40% pri nepoznanej gravidite a pri poznanej gravidite je to 20%. Takže aj teraz máte 20% šancu, že potratíte po otehotnení.
    Ak má manžel leukocyty v ejakuláte, bolo by podľa mňa ho potrebné preliečiť dvoj až trojkombináciou antibiotík dlhodobo (mesiac), i keď máte stery negatívne, chronický zápal často býva akoby "sterilný", znamená to, že počet baktérii je tak malý, že sa nedokáže. A preliečil by som aj Vás.
    Ale na potraty to nemá vplyv, tie sú hlavne z genetickej príčiny.

Podobné otázky

  • prosim o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,rada by som sa vas opytala....som na uplnom zaciatku tehotenstva(2.tyz.po IVF),mam zvysene leukocyty na 11.1 a dnes sa mi zvysili aj trombocyty na 510.Chcela by som vediet ci je nutne mat obavy alebo........Dakujem pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    leukocyty sú normálne, v tehotnosti bývajú zvýšené a trombocyty sú iba mierne zvýšené. Može to súvisieť s hyperstimulačným syndrómom počas IVF, ste zahustená.

  • Leukocyty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, bola som na prvom vysetreni v tehotnosti u praktickeho lekara(v Irsku, kde sa momentalne nachadzam, je to prvy kontakt), tam mi z mocu bolo zistene, ze mam zvysene leukocyty.To bolo jedine vysetrenie + zmeranie tlaku, ktore mi urobil. Pan doktor mi hned predpisal antibiotika/penicilin, ze je to pravdepodobne zapal mocoveho ustrojenstva. Ziadne bolesti ani nijake problemy s mocenim nemam. Je to nevyhnutne uzivat atb? Za dva tyzdne idem na slovensko, tak pojdem na na vysetrenie, mozem cakat dovtedy? Mozem dovtedy pit uroblogicky caj? Podla poslednej menstruacie by som mala byt v 6tt. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nemáte obtiaže pri močení, tak by som z jedného nálezu u necievkovanej moči antibiotiká nepodával, ¨doporučujem zaplatiť si v slušného súkromného lekára (štátne komunistické zdravotníctvo sa nikde na svete neosvedčilo), aby previedol analýzu stredného prúdu moča s kultiváciou a začať liečbu až potom.
    Na svojom zdraví sa neoplatí šetriť.