Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • norethisteron

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa spytat ci sa da norethisteronom privolat menstrulacia teraz mi zacala menstrulacia 30.4.2011 a teraz by som chcela dostat 20.5.2011 tak by som chcela vediet ci sa da privolat a ako mam brat tabletky.Za odpoved vopred dakujem.

Podobné otázky

  • Norethisteron a atb

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    za pár dní odchádzam na dovolenku a keďže pocas dovolenky mam dostať menštruáciu,bol mi od môjho gynekológa predpísaný norethisteron na oddialenie menzesu..pred 1,5 týždňom som dobrala entizol a fromilid uno kvôli zapalu maternice...v súčasnosti mam zapal dasien a zubár mi chcel predpísať atb,ale keď zistil,že som pred 1,5 týždňami dobrala spomínané atb....aby mi to nezhorsilo viac imunitu predpísal mi ďalšie atb ,ak by sa situácia zhoršila mam si ich nasadiť na dovolenke.( teraz si mam len vyplachovat ústa ústnou voodu a gelmi)...najprv mi predpísal kombinacou entizol +augmentin...na čo som mu už spomenula,že som augmentin zle znášala v minulosti....predpísal mi teda namiesto neho cefimed 200g....moja otázka znie....ak by bolo nutné si nasadiť atb na dovolenke....zníži mi to účinnosť norethisteronu? Ďakujem

  • Užívanie Norethisteron Zentiva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň, užívam Norethisteron na oddialenie menstruacie už 4 deň a dnes sa aj dostavilo špinenie a mierne krvacanie, teraz neviem ci mam lieky uzivat ďalej alebo ich vysadiť ? Alebo to špinenie prestane . Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie vždy je liečba Norethisteronom pri oddialení menštruácie úspešná. Ak ho vysadíte, dostanete normálnu menštruáciu, ak budete pokračovať, môže špinenie pretrvávať, alebo aj prestať. Závisí, čo je pre Vás prijatelnejšia varianta.

  • Posunutie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Rada by som sa vás opýtala, ak od zajtra začnem užívať Norethisteron 2x1 a o 3 dni mám dostať menzes, počas kt.ho budem užívať. Po vysadení dostanem menzes , ktorý bude nasledovať na posunutý menzes alebo bude nasledovať podľa pôvodnývch termínov. Od 4.7.do11.7.som na dovolenke a nechcem brať v tom čase lieky. Je možné, že uvažujem správne a toto posunutie posunie aj ďalšiu menštruáciu?
    Ďakujem krásne za odpiveď

  • Norethisteron

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, 17.okt. odchádzam na 3 týždňovú dovolenku. Den odchodu by som mala dostat MS. Začnem užívat 3 dni pred odchodom Norethisteron. Ako dlho môžem tbl používať? Môžem celé 3 týždne ich užívať aby som počas dovolenky nedostala MS?

  • dovolenka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    uvedomujem si, že možno môj problém je oproti ostatným banálny, ale predsa. V dňoch 15.9.- 26.9.2011 idem s priateľom na dovolenku. Poslednú normálnu menštruáciu som mala 3.8.2011, čiže ďalšia mi mala prísť 31.8.2011, čo by bolo úplne v pohode, do dovolenky by som stihla odkrvácať, avšak mne zvykne menzes meškať niekedy aj 14 dní. ta som sa chcela poistiť a išla som na sono, kde mi lekárka videla dominantný folikul, ale nevedela povedať, či a kedy dozrie a budem mať ovuláciu, to bolo minulý štvrtok, čiže 18.8.2011 a tak sme to poistili a pichla mi agolutín. čiže som mala tú menštruáciu teoreticky dostať normálne podľa cyklu. ale ja som začala krvácať už včera, 22.8., nerozumiem tomu a vlastne ani neviem, čo teraz, aby som sa vyhla menštruácií na dovolenke. ak by som rátala, že je to normálne menštruácia, tak ďalšiu by som mala dostať práve na dovolenke. môžete mi poradiť ako sa jej mám vyhnúť? a najlepšie tak, aby som nemusela celú dovolenku brať Norethisteron alebo nejaký podobný hormón? resp. prečo som začala krvácať už 4. deň, po injekcií?

    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím, že to nebol úplne nalepší nápad. Podaním Agolutinu sa zvýšila hladina gestagénov, po jeho rozložení klesa a vy ste začala krvácať. Miesto Agolutinu ste mala radšej brať niekoľko dní gestagény kontinuálne (napríklad Duphaston, Proveru) a vysadiť pred menštruáciou. Alebo najlepšie, nemalo sa podať nič.
    Teraz už Vám neviem poradiť, lebo nie je jasné, ako dlho budete krvácať, či Vaše žlté teliesko zanikne, alebo bude udržovať nejakú hladinu gestagénov až do konca cyklu.
    Asi by bolo najlepšie nechať to teraz tak, a od nejakého 5.9.2011 začať brať Norethisteron 2x1 tbl až do konca dovolenky.