Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • uzivanie liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, chcela by som sa spytat bola som u gynekologa a zistil mi zapal krcka. nemam ziadne bolesti ani problemy ani som o tom nevedela bola to len preventivna prehliadka. moj problem je ze asi o tyzden odchadzam na dovolneku do spanielska a keby som uzivanie liekov MACROMIROR COPMLEX 500 a ENTIZOL, ktore mi predpisal odlozila o 2 tyzdne a zacala ich uzivat az po navrate z dovolneky stalo by sa nieco? pytam sa preto ze nemam bolesti a na dovolenke by som sa chcela kupat tak ci by to bol velky problem. za odpoved vopred dakujem

Podobné otázky

  • cysty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, mám cysty v prsníkoch. Lekár na USG mi povedal, že mohli vzniknúť užívaním liekov na štítnu žľazu. Tieto lieky beriem preto, lebo ma moja onkologička odporúčala na endokrinológiu práve kvôli cystám, vraj cysty mohli vzniknúť, keď sú poruchy štítnej žľazy. Lekár z Usg to okomentoval ako nepravdu, štítna žľaza nemá s prsníkmi nič spoločné. Akosi sa tu bijú dva názory a ja neviem, čo je pravda. Neviem, či mi práve vy poradíte, ale rada by som si prečítala váš názor. Problémy so štítnou žľazou som nemala, lieky beriem preventívne a prichodí mi, že aj zbytočne. Okrem toho beriem Indonal - partner for woman, kde som sa dočítala, že ľudia s problémami št. žľazy by ho nemali brať. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ja si myslím, že cysty v prsníkoch určite nesúvisa s liekmi na štítnu žľazu, na druhej strane, nechápem "preventívne" užívanie liekov, ak máte štítnu žľazu v poriadku. Je to pre mňa dosť zamotané.

  • užívanie liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pan doktor,chcela by som sa vas spytat som v 7tt tehotenstva,a uz dost dlho beriem kvapky do nosa muconasal,vystrasilo ma ze prve 3mesiace sa muconasal do nosa nesmie uzivat,hned som ich vysadila,a chcela som sa spytat ci som tim branim toho muconasalu mohla nejak ublizit babatku.velmi ma to trapi a bojim sa.prosim cim skor mi odpiste budem vam velmi vdacna.dakujem

  • uzivanie liekov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    pan lekar, prosim vas mozem uzivat zaroven liek MALTOFER FOL (predpisany kvoli anemii - nedostatku zeleza a kyseliny listovej) zaroven s vitaminmi CALIBRUM MAMI (ktore som uzivala doteraz)??? moze sa to kombinovat? alebo mam CALIBRUM vysadit??
    som v 29-tom tyzdni tehotenstva.

    dakujem za odpoved.

  • Tehotenstvo a lieky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či može mať uživanie liekov nejaký vplyv na plod. Som v 26 tt a už 3 - krát uživam antibiotika. A to nehovorím o tom, že každý mesiac mám lieky na vkladanie kvôli výtokom. Nemám dobrý pocit s toľkých liekov a mám aj strach o bábo.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí na typu liekov, naprostá vačšina je bezpečná. Ak užívate bezpečné antibiotiká tak sa nič nedeje. Doležité je aj načo Vás liečia, bojím sa spýtať, či náhodou neliečia výsledky kultivácie pošvy.

  • túžba po bábätku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. doktor,

    začiatkom tohto roka sme sa s manželom rozhodli pre bábätko, žiaľ doteraz sa nám to nepodarilo. Zatiaľ sa utešujeme tým, že to ešte nie je dlhá doba, ale predsa len, pocit neistoty v nás rastie. Môžeme byť kľudní a nechať to ešte na "prírodu", alebo máme začať rozmýšľať nad nejakým vyšetrením?
    Chcela by som sa ešte opýtať, môže užívanie liekov ovplyvniť možnosť otehotnenia? Mávam totiž časté migrény a často beriem proti bolesti lieky. Momentálne sa liečim na neurológii, s p. doktorom sa bolesti snažíme stlmiť na minimum, ale zatiaľ neúspešne.
    Ďakujem za Váš názor.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite počkajte rok. Upravte si životosprávu, snažte sa žiť s radosťou , nestresovať sa, užívať si Váš vzťah. Lieky plodnosť neovplyvňujú, verím, že sa Vám to podarí.