Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,651 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • rubeola

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,tentokrat sa nechcem pytat,len by som chcela zareagovat na Moniku P.a jej otazku rubeola.Mne zistili pozitiv.IgM,IgG na zaciatku tehotenstva,2mesiace mi opakovane brali krv a stale to bolo rovnake.Radost z tehotenstva vystriedal plac,panika a zufalstvo,pri kazdej poradni ma sestricka terorizovala prednaskami o postihnuti plodu a vhodnosti prerusenia tehotenstva.2mesiace som viac nezila ako zila.Ale potom som zacala verit a verim dodnes i ked ma to prenasleduje cele tehotenstvo.O 2tyzdne mam termin,dufam,ze bude malicke OK,no slovo rubeola nenavidim z celej duse.Tak drzim Monike palce,otava nam len dufat.S pozdravom Lubica

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    díval som sa do najnovších prác a našiel som japonskú štúdiu, kde zistili, že u 1,1% očkovaných žien zostanú pozitívne IgM protilátky, nevie sa prečo. Ani u jednej z tých žien, ktoré majú IgM protilátky prozitívne nebolo zaznamenané poškodenie plodu. Tak sa nestresujte.

Podobné otázky

  • Výsledky krvi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa prosím Vás opýtať či sú tieto výsledky v norme.
    S-pap p-a 1,55
    S-glukóza 3,05
    S-tsh 4,51
    S- tpo <0,35
    Leukocyty 10,09
    Ery 4,42
    Hb 137
    Htk 0,403
    Tromb 246
    Rubeola-IgG, IgM 114,400/IU/ml
    Vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vidím, že Váš lekár vyšetruje protilátky proti rubeole, čo je u zaočkovanej populácií vyhadzovanie peňazí do vetra.
    Krvný obraz máte v norme, aj hladinu cukru, papp-a je súčasťou genetického skríningu, nedá sa posúdiť a tsh a thpo sa musia korelovať s laboratornymi normami.

  • rubeola

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor, chcela som sa spýtať ohľadne rubeoly. Som v cca. 4tt a môj 3r. syn prekonal pred 2t rubeolu. Ja som na rubeolu bola ockovana v r. 1992 (mám 31r.). Je možné, ze to mohlo nejako poskodit plod, alebo je chraneny tym, ze som ockovana? Dakujem za odpoved. Zuzana

  • toxoplazmóza a rubeola

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň

    ja by som sa chcela opýtať na vysledky testov v 10 tt na toxoplazmózu IgM a IgG negativne, to znamená ze zatial je to v poriadku ale ešte je tam riziko nakazenia v priebehu tehotenstva? Bude ma doktorka este pocas tehotenstva sledovat?

    taktiez sa chcem opytat na vysledky na Rubeolu: IgM negativne a IgG pozitívne. V minulosti som rubeolu nemala ale mala by som byt ockovana asi.

    ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nebude je to úplne zbytočné, riziko nákazy je minimálne a tieto testy sa už nerobia, neprinášajú žiadny efekt.
    Nechápem prečo naberajú rubeolu, už je to úplne obsolentné, sme všetci preočkovaní, od roku 1990 nebol u nás popísaný prípad prenosu rubeoly.

  • rubeola

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den.chcem sa Vas aj ja pan doktor spyta na rubeolu.tes na rubeolu mi robili 21.8.ostatne testy boli negativne.az na tu rubeolu,tam mi vyslo hranicny.teraz naposledy ked som bola u lekara povedal mi ze je vsetko v poriadku,ale aj tak sa bojim ci dieta nebude neako postihnute.mam sice uz jedno dieta to je zdrave,zatial nebolo nic vazne,ziedne vazne ochorenia nemalo.teraz sa ale bojim aj napriek mojmu veku (34 rokov)vsetci ma ale utesuje ze bude vsetko v poriadku.myslim si ze ak by nieco bolo s dietatom tak by mi to moj lekar povedal alebo aspon by ma na to pripravil ci bude dieta postihnute alebo nie.prosim odpiste mi,vopred vam dakujem.gabika

  • Rubeola

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň moju dcerku očkovali pred 12 dňami proti osýpkam, mumpsu a rubeole na tretí deň u nás bola sestra ktorá nám povedala že je tehotná bola aj s malou ale nemala ju na rukách asi o 3 dni po návšteve dostala mala vysoké teploty a o 5 dni sa aj vysypala prave nám doktorka povedala že je to rubeola a ja sa bojím či to nemohla dostať aj moja sestra ma 31 tak bola očkovaná ale predsa nemohla sa nakaziť je to dlho vytúžene tehotenstvo bojím sa že sa mohla nakaziť .