Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať: po pôrode mám cyklus 49 dňový, spýtala som sa gynokologyčky a povedala mi že keď ho mám pravidelný stále 49-dňový tak to môže byť.....nejak sa mi to ale nezdá...je to pravda??,rodila som sekciu, po pôrode som mala problémy 14 dní som mala 38°C horúčky, nakoniec sa mi jazva otvorila a hnisala mi......dlho som mala špinenie, potom páchnuce výtoky, bola som viac krát preliečená tabletkami, nakoniec zistila že som prekonala zálap močových ciest...s tými výtokmi mám problém stále......nemôže to nejak spolu súvisieť...som bezradná, lebo už mi dala všetky možné lieky a ja to mám stále.....a je mi už trápne ísť k lekárovi a povedať mi že to mám stále......poradťe mi,,,prosííím:-))

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    49 dňový cyklus je príliš dlhý, ak nekojíte malo by sa to riešiť.
    Páchnúce výtoky nie sú v poriadku, mala by ste byť kompletne vyšetrená v rátane kultivácii a odberov na chlamýdie, GO, ureaplazmy a podľa výsledku poriadne aj s partnerom preliečená.

Podobné otázky

  • covid a menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, mám 44 rokov a užívam hak, Vždy dostávam menzes na 5.den pauzy...včera bol 5.den a nič, dnes je 6.den pauzy a nič...včera mi ale zároven ukázal test na covid pozitívny výsledok.može mat covid vplyv na to že mi neprišiel menzes? Viem, že choroby možu ovplyvnit cyklus, ale platí to aj pri užívaní hak?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemusí to byť covidom, pri antikoncepcii sa môže menštruácia úplne stratiť, je to jedna z výhod antikoncepcie, spravte si pauzu a pokračujte v užívaní ako obvykle.

  • Hormóny a hmotnosť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať jednu vec. Niekedy po ovulácii a niekedy počas menštruácie mi stúpne hmotnosť, max. na týždeň a potom sa vráti na pôvodnú (predpokladám, že vplyvom hormónov). Teraz mi stúpla hmotnosť hneď po ovulácii (deň predtým som mala pozitívny ovulačný test), za 2 týždne som dostala menzes, ten mi už končí a váhu mám stále o cca 2kg vyššiu. Začína mi to už vadiť, lebo už niekoľko mesiacov chudnem a toto je ozaj demotivujúce. Prečo je to tak? Môže to byť aj tými horúčavami alebo stresom? Čo môžem urobiť, aby sa mi váha upravila? Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto náhle a prechodné zmeny hmotnosti sú spôsobené zadržiavaním a vylučovaním vody z tela. Nemusíte sa tým nijako stresovať, samotná hmotnosť nie je úplne presný ukazateľ, dôležité je % telesného tuku.

  • Norethisteron a atb

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    za pár dní odchádzam na dovolenku a keďže pocas dovolenky mam dostať menštruáciu,bol mi od môjho gynekológa predpísaný norethisteron na oddialenie menzesu..pred 1,5 týždňom som dobrala entizol a fromilid uno kvôli zapalu maternice...v súčasnosti mam zapal dasien a zubár mi chcel predpísať atb,ale keď zistil,že som pred 1,5 týždňami dobrala spomínané atb....aby mi to nezhorsilo viac imunitu predpísal mi ďalšie atb ,ak by sa situácia zhoršila mam si ich nasadiť na dovolenke.( teraz si mam len vyplachovat ústa ústnou voodu a gelmi)...najprv mi predpísal kombinacou entizol +augmentin...na čo som mu už spomenula,že som augmentin zle znášala v minulosti....predpísal mi teda namiesto neho cefimed 200g....moja otázka znie....ak by bolo nutné si nasadiť atb na dovolenke....zníži mi to účinnosť norethisteronu? Ďakujem

  • Nevoľnosť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, mala som sex a po 5dnoch mi prišiel menzes ktorý meškal 3 dni. Trval normálne 7 dni aj silný bol. 4 deň menzesu sme mali sex. Prešiel týždeň a dnes mi je nejako zle. Mám hnačky, je mi na zvracanie a čudné sa cítim. Aká pravdepodobnosť je žeby som mohla ostať tehotná ?

  • Ellaone

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, 5.6 sme sa s priateľom pokúšali o sex ale nedal ho do mňa lebo mu to nešlo bola som úzka ale skúšal to 3krat. Nedostal ho tam tak sme to vzdali.
    5 rokov som mala celibat. Aj cez to som sa zľakla a 42 hodín od toho som si dala ellaone. Dnes mam pocity že chcem ísť stále na malú aj keď mi netreba a mala som žltý hlien a na druhý krát slaby bledohnedy vytok kapucinovej farby. Menzes ešte nemám a dosť sa bojím že čo ak sa predejakulat dostal dnu a je možné otehotnenie ? Dieťa nechcem ani nemôžem.
    Beriem ibuprofenky a čaj z mysieho chvosta a pijem tonic. Ďakujem a prosím za odpoveď.
    Panikarim už pár dní aby sa niečo nestalo.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    riziko gravidity je nulové, ak je všetko tak ako píšete. Bolo by potrebné u Vás vyšetrenie, aby sa zistili prečo ste mali problémy v sexe a rovno si dajte napísať antikoncepciu.