Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Riziko otehotnenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcel by som sa opýtať na riziko otehotnenia u mojej kamarátky,keďže sme mali príležitostný sex a ja,bohužiaľ ako idiot som nevydržal.Hneď ráno sme utekali kúpiť tabletku Escapelle a ja teraz čakám v neskutočnom strese,či zaberie.Chcel by som sa preto opýtať,či je riziko otehotnenia veľké.Kamarátka mala 2-3 dni po menštruácii.V pondelok sa chystáme ísť ku doktorovi,no nie som si istý,či už po troch dňoch sa bude dať zistiť,ako na tom je.Za odpoveď ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nestresujte sa, Escapelle ak sa podá do 24-48 hodín je vysoko účinný. Váš príspevok plný popolu na hlave ma veľmi pobavil :).
    No čo, chyťte kamošku za ruku a predstavte Vašim :).
    Svadba bude veliká, pošlite koláčky.

Podobné otázky

  • Frajerka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim mam otazku mal som sex s frajerkou a mal som kondom ked som ho vytiahol mal som na vajciach biele pozeral som a kondom prasknuty nebol mohol to byt vytok alebo mi stieklo len semeno cez spodok koneomu? popripade mam sa bat ? dakujem velmi pekne

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,

    chcem sa Vás spýtať, beriem od novembra minulého roka antikoncepciu a pár dní dozadu som si zabudla dať tabletku. V ten istý deň sme mali s partnerom pohlavný styk s tým, že “všetko nechal vo mne”
    Je tam podľa Vás nejaké riziko otehotnenia ?

    Ďakujem veľmi pekne a prajem pekný večer

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí na type antikoncepcie a na tom, ako dlho bola vynechaná tabletka, kedy ste si dala ďalšiu. Ak máte nízkodávkovanú (estrogény 0,2 mg) tak je riziko zlyhania vyššie, ale stále veľmi malé.

  • Otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer.
    Chcem sa spýtať.
    Ak som mala chránený sexuálny styk pri ktorom zostal kondóm v pošve,môžem byť tehotná?
    Mam 48 rokov,sterilizáciu, hypothyreozu a použila som tabletku po a po nej som krvacala viac ako 7 dní.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    šanca na otehotnenie vo veku 48 rokov je menej ako 1%, sterilizácia zlyháva približne 1 na 1000 výkonov a tabletka po znižuje riziko otehotnenia o 95%, takže ak si to spočítame, tak šanca na tehotenstvo je vo Vašom prípade približne rovnaká ako je Jackpot v lotérií.
    Krvácanie je spôsobené zrejme hormómni v antikoncepcií.

  • nechránený styk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, s priatelom som mala nechránený sex 13 den cyklu čo podla výpočtu vychádza ako plodný den. teraz sú to 4 dni od styku. Aké je riziko otehotnenia? Kedy je dobré urobiť si test?

  • opat neziaduce ucinky HAK?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chhcela by som sa opytat na vas nazor...pocas oddychoveho tyzdna som uzivala ATB Duomox ci take nieco...je mozne ze mi to tak znizilo ucinok HAK yasminelle ze opat pocitujem jej neziaduce ucinky ako je zavrat, unava..pocit na zvracanie...taketo pocity som mala aj pri pociatocnom uzivani HAK postupne to vsak vymizloa teraz zase to mam...rovnako aj bolesti v podrusku...alebo to moze byt aj ina pricina??? a ako dlho po vyuzivani ATB uz budem opat plne chranena?? a este otazka..aka je sanca byt tehotna ked som pravidelne brala HAK a pocas uzivania ATB soms a chranila aj pouzivanim prezervativu, pricom partner sa urobil aj t ak mimo mna do kondomu?? dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    užívanioe antibiotík by nemalo mať vplyv na uvedené nežiadúce účinky. Po vysadení antbiotík je vhodné sa chrániť ešte 7 dní. Riziko otehotnenia pri popisovanom sposobe styku je nulové.