Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • opat neziaduce ucinky HAK?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chhcela by som sa opytat na vas nazor...pocas oddychoveho tyzdna som uzivala ATB Duomox ci take nieco...je mozne ze mi to tak znizilo ucinok HAK yasminelle ze opat pocitujem jej neziaduce ucinky ako je zavrat, unava..pocit na zvracanie...taketo pocity som mala aj pri pociatocnom uzivani HAK postupne to vsak vymizloa teraz zase to mam...rovnako aj bolesti v podrusku...alebo to moze byt aj ina pricina??? a ako dlho po vyuzivani ATB uz budem opat plne chranena?? a este otazka..aka je sanca byt tehotna ked som pravidelne brala HAK a pocas uzivania ATB soms a chranila aj pouzivanim prezervativu, pricom partner sa urobil aj t ak mimo mna do kondomu?? dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    užívanioe antibiotík by nemalo mať vplyv na uvedené nežiadúce účinky. Po vysadení antbiotík je vhodné sa chrániť ešte 7 dní. Riziko otehotnenia pri popisovanom sposobe styku je nulové.