Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,709 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • nechránený styk

    , Autor: morzikaa

    Dobrý deň, s priatelom som mala nechránený sex 13 den cyklu čo podla výpočtu vychádza ako plodný den. teraz sú to 4 dni od styku. Aké je riziko otehotnenia? Kedy je dobré urobiť si test?

Podobné otázky

  • Nechránený styk pred menštruáciou

    , Autor: Laura0

    Dobrý deň. Je mi to dosť trápne ale chcem sa poradiť. Mali sme nechránený styk 3 dni pred menštruáciou (Orgazmus na rovnako). Mám 26 dňový cyklus a moja menštruácia trvá cca 7 dni. Ovuláciu mám 5 dní po menštruácii. Niekedy mi menštruacia mešká cca 2-3 dni,alebo príde skôr. Fázu by som mala mať Oneskorená luteálna fáza. Tak mi ukazuje môj menštruačný kalendár. Je tam pravdepodobnosť že otehotniem? Mala by som použiť tabletku PO? Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vždy keď máte nechránený pohlavný styk sa otehotnenie nedá vylúčiť. Tzv. metódy neplodných dní sú veľmi nespoľahlivé, preto sa určite neodporúčajú pre páry, pre ktoré je tehotenstvo obrovský problém.
    Počkajte na menštruáciu, ak nepríde, spravte si tehotenský test.
    Ak nebudete tehotná, určite si dajte napísať antikoncepciu, pretože tablety po sú hormonálna bomba a majú sa používať iba výnimočne.

  • Otazka

    , Autor: Veronika19

    Dobrý večer,chcela by som sa spýtať s priateľom sme mali nechránený styk nejak 2 deň mi došla menstruacia a začala som brat antikoncepciu o pár dni som si robila tehotenský test ten mi vyšiel pozitívny zo slabou ciarkou a na druhý deň vyšiel negatívny a potom som začala slabšie krvácať 3 dni je nejaka možnosť že by som mohla byt tehotná

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak Vám vyšiel pozitívny tehotenský test tak je tehotenstvo vysoko pravdepodobné, ale je možné že ste mala tzv. biochemickú graviditu, kedy sa plod neuchytil v maternici. Zopakujte si tehotenský test, ak bude negatívny, tehotná nie ste.

  • tehotna?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,chcem sa opytat..s partnerom som mala nechraneny pohlavny styk tyzden po menstruacii,ale nespravil sa do mna,ale ja mam aj tak stresy,ze pocas sexu mu mozno nieco uniklo a tabletku po uz uzit nechcem,kedze som ju mala asi pred dvoma tyzdnami.je velka pravdepodobnost,ze som tehotna? kedy by som si asi mala spravit test?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    riziko je síce veľmi malé ale nedá sa to vylúčiť. Nechápem, prečo si nedáte predpísať hormonálnu antikoncepciu, ak opakovane máte nechránený styk s partenorm a dieťa nechcete.

  • otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den..Myslite si ze je sanca na otehotnenie ak by sme mali styk cca 4-6 dni pred ovulaciou??Ja si myslim ze nie ale pre istotu sa pytam vas :)Dakujem za odpoved...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    podľa niektorých autorov prežívajú spermie v tele ženy až 10 dní, preto každý nechránený styk je samozrejme možnou príčinou gravidity.

  • Vysadenie antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. vo februari som vysadila antikoncepciu a 17. februara som dostala menzes. s manzelom sme vsak neplanovane mali nechraneny styk.
    Otazky:.
    1. Ake vysoke percento hrozi zena ak otehotnie hned po vysadeni antikoncepcie ze moze cakat dvojicky?
    2. Ak by som teda bola tehotna mozem chodit cvicit alebo sa to neodporuca ani v takychto zaciatkoch tehotenstva? Ide o posilovacie cvicenie a skakanie.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    1. nikto to nespočítal, je to iba predpoklad, že možete mať viacnásobnú ovuláciu po vysadení antikoncepcie
    2. áno cvičenie sa doporučuje .