Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
16,934 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • tehotna?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,chcem sa opytat..s partnerom som mala nechraneny pohlavny styk tyzden po menstruacii,ale nespravil sa do mna,ale ja mam aj tak stresy,ze pocas sexu mu mozno nieco uniklo a tabletku po uz uzit nechcem,kedze som ju mala asi pred dvoma tyzdnami.je velka pravdepodobnost,ze som tehotna? kedy by som si asi mala spravit test?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    riziko je síce veľmi malé ale nedá sa to vylúčiť. Nechápem, prečo si nedáte predpísať hormonálnu antikoncepciu, ak opakovane máte nechránený styk s partenorm a dieťa nechcete.

Podobné otázky

  • Tabletka po...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, ja by som sa chela spytať: v sobotu 20.8.2011 cca okolo 22.00 hod sme mali s partnerom pohl.styk, najprv bez kondomu prerušovane a následne na to s kondomom.V nedeľu ráno 21.8.2011 cca 10.00 hod. som zvracala a mala hnačku.K večeru som mala aj zvýšenú teplotu 37,7.Obávam sa že by som mohla byť tehotná,nakoľko prvý deň poslednej menš. bol 7.8.2011 či že som mala aj plodné dni.V pondelok 22.8.2011 som o 12.00 hod.cca 38 hodín od pohl.styku užila ESCAPELLE.Momentálne /utorok doobeda/ ma pobolieva v pravo dole na boku. Chcela by som vedieť Váš odborný názor, či môžem byť alebo nie tehotná? čo by sa mala diať ďalej po užití escapelle? ďakujem za skorú odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    čím neskor sa Escapelle užije, tým je účinnosť menšia, ale firma garantuje účinok do 72 hodín. Počkajte na následovnú menštruáciu, ktorá može byť aj opozdená, alebo slabšia, a spravte si tehotenský test, ak bude pozitívny navštívte gynekológa.
    Určite si dajte predpísať klasickú hormonálnu antikncepciu, Escapelle je iba núdzové riešenie.

  • probiotika

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den ,
    chcela by som sa opytat..liecim sa cipkami macmiror a atb AMOKSILKAVom kvoli zapalu a za to ze mam streptokoka ktory mi robi sarapatu...dr. mi predpisala gynoflor na doliecenie ale ja som si zohnala pred par dnami lactovag...chcem sa opytat ktore mi je lepsie na to doliecenie...ci to mozem skombiinovat..ze najprv gynoflor a potom ten lactovag alebo iba jedno z nich ?
    a este jeden dotaz...mozem byt tehu ked berrem HAK yasminelle,viem ze som neurobila chybu nikde v uzivani...a zakazdym mame aj prerusovanu suloz..tak by mi to prislo dost blbeee...ale par dni mi je zle..uz pred uzivanim tych ATB..a teraz je to o nieco horsie ( moze to byt aj z tych ATB? )...robila som si aj tehu test a ten bol negativny..mozem byt teda tehotna? mohla zlyhat HAK? dakujem a pekny dnik prajem :D

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri užívaní antibiotík je antikoncepčný účinok yasminelle znížený a je potreba sa chrániť dodatočne.
    Lactovag je dobré a účinné probiotikum, veľmi podobné gynoflóru.

  • otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň ja by som sa chcela opýtať či može lekár zistiť 6 dní po oplodnení, že som tehotná? snažíme sa o bábatko, testy co som si robila boli negativne.
    Za skorú odpoveď vopred ďakujem

  • tehotná?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Chcela by som sa opýtať,či je možné, že by som bola tehotná.HAK som brala skoro 2 roky.Poslednú tabletku som zobrala 27.4.,menštruácia bola 1.5.-5.5. a pohlavný styk sme mali s manželom 6.5.,8.5. a 13.5.Lieky som odvtedy nebrala.Už asi 3 dni pozorujem zmeny nálad,mám tlak v podbrušku.Dokonca ma nutká na zvracanie.Dnes mi dokonca vadilo aj vyprážanie.Menštruácia by sa mi mala dostaviť 29.5.,lenže ja som z toho dosť nervózna.Včera som si robila aj tehot.test,ale bol negat.Asi preto,že som ho robila príliš skoro.Pri prvom tehotenstve som nemala žiadne príznaky.Manažel ma upokojoval,že by to mohlo byť vysadením liekov.Lenže ja som už pár krát lieky vysadila a aj menila,ale nič mi nebolo.Včera som mala aj pocit,že mám menzes,ale nič.
    Za radu vopred ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    uvedené príznaky spôsobujú hormóny, ktoré sa vylučujú aj mimo tehotnosti, takže sa nedá zistiť, či ste alebo nie ste tehotná.
    Počkajte na menštruáciu, ak ju nedostanete, tak si za týždeň po vynechaní spravte tehotenský test.

  • Som tehotná?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,

    prosím Vás chcem sa spýtať, či môžem byť tehotná? Už 3. týždeň mám slabú bolesť v podbrušku podobnú menštruačnej bolesti, ale nie je to úplne taká istá bolesť. Je to také napätie v podbrušku a mám ho také tvrdé a nafúknuté. Mám pocit akoby sa mi zväčšila maternica, môže byť už tak skoro ak som napr. v 2 týždni tehotenstva? Inak menzes mi mešká zatiaľ 3 dni, test som si robila, ale bol negatívny. Mám aj zvýšenú chuť do jedla a hlavne kombinujem sladké-slané-kyslé... No skrátka hocičo... A bolieva ma v poslednej dobe aj dosť chrbát a kríže. Čo si prosím Vás o tom myslíte Vy? Kedy si mám najskôr urobiť ďalší test? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je test negatívny tak tehotná nie ste, uvedené príznaky sú normánle aj mimo gravidity. Ak Vám bude meška´t menštruácia ešte 10 dní, spravte si znovu test a navštívte gynekologa.