Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • hnedasty vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor
    Chcem sa spytat na Vas nazor:
    Znamena zlto-hnedasty hlien(zatial bez vytoku) podla Vas bliziaci sa potrat? Som v 9tt a zatial vsetko prebiehalo bez akychkolvek problemov.Myslite si ze je na mieste ist hned na pohotovost,kedze moj gynekolog je na tyzdennej dovolenke pocnuc dneskom,ci mam pockat ako sa vyvinie situacia....

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    može to znamenať hroziaci potrat, ale nemusíte s tým hneď bežať k lekárovi, pretože on nemože spraviť nič na záchranu plodu, ak ten má tendenciu sa potratiť. Počkajte, ak to prestane je dobre, ak by krvácanie zosilnelo a bolo ako menštruácia alebo silnejšie potom navštívte lekára.

Podobné otázky

  • prosim o radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, potrebovala by som poriadit, ci je normalne ked v strede cyklu mam mierne hnedasty vytok..aj to len velmi sslaby, HAK uzivam pravidelne, avsak prvy den pred zacatim uzivania noveho blistra mi doktorka nasadila Dalacin C 300 mg kvoli zapalu hrdla, pocas uzivania ATB som pouzivala aj kondom pre istotu. Doteraz som nikdy nezabudla vziat tabletku HAK, az tento tyzden som musela odist a zabudla som rano uzit tabletku, tak som si ju dala az v noci okolo 1 hodiny. a rano som uzila dalsiu, tak ako zvycajne. Moze teda ten hnedasty vytok byt sposobeny tym zesom si zobrala tabletky v tak kratkom case po sebe? alebo to moze byt tymi ATB? mierne ma to znepokojuje, tu tabletku som si vzala teda v stredu o jeden v noci a druhu v stredu o 6 rano a vo stvrtok vecer som mala uz ten hnedasty vytok, potom to preslo a dnes opat..mam ist s tym aj ku gynekologovi? Dakujem za skoru odpoved .

  • bolesti v podbrusku a vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, chcem sa spytat jednu otazku od 13.09.2008 uzivam antikoncepciu Jeanine, pred tym som ziadnu antikoncepciu nemala, uz tyzden pozorujem na sebe niekedy silnejsie a niekedy slabsie bolesti v podbrusku a taktiez niekedy krvavy a niekedy hnedasty vytok, mozete aj takto na dialku povedat o co ide a ci by som mala navstivit gynekologa alebo je to pri uzivani antikoncepcie normalne.

  • hnedy vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    minuly tyzden v Sobotu som zacala mat hnedasty vytok, aky mavam pri prichode mestruacie. V nedelu mi zmizol. V Pondelok som si urobila test a bol pozitivny. V utorok som si dala otestovat moc u lekara a tiez bol pozitivny. Mam sa znepokojovat kvoli tomu vytoku?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neznepokojujte sa, vývoj plodu na začiatku aj tak nijako neovplyvníte. Riziko potratu je 20-40%, doležité je ultrazvukové vyšetrenie čo najskor, aby sa vylúčila mimomaternicová tehotnosť.

  • špinenie v 8 tt.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán doktor.Poprosím Vás o radu.
    Pred dvoma dnami ma prepustili z nemocnice-bola som tam pre bolesti v podbrušku bez krvácania.
    Kedže sa potvrdila tehotnost a bolesti ustúpili hlásila som sa u svojho gyn.Tam ma pozrel dal teh. knižku.No večer som začala mat hnedastý výtok nie na vložke len ked som sa utrela išla som do nemoc. No tam mi povedali,že pokial ma nebolí brucho nemajú ma prečo hospitalizovat.To špinenie mám stále s minimálnou bolestou bruška.
    Kázali mi ležat a dali mi ascorutin 3x2.
    Prosím Vás kôli čomu to môžem mat neohrozuje to plod.
    Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hrozí Vám potrat ale nedá sa to nijako liečiť. Predpokladám, že ste mala na ultrazvuku potvrdenú tehotnosť.
    Musíte počkať ako to dopadne, ak by ste začala krvácať aj v kusoch tak hneď navštívte nemocnicu. Inak stačí kontrola u gynekológa podľa poradne.

  • spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Som v 38.tyzdni tehotenstva. Pred dvoma dnami som bola v poradni a odvtedy mam hnedasty vytok-spinenie. Je to v poriatku? Pocas celeho tehotenstva som nemela ziadne problemi.