Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Podozrenie na implatáciu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 24.dni (zvyčajne trvá 28 dní) cyklu a začalo mi slabé jasnočervené krvácanie s bolesťami v podbrušku. Pohlavný styk som mala pred 6 dňami ( cca 2-4 dní po očakávanej menštruácii) pričom sme použili pharmatex kapsulu a prezervatív. Predposledný styk som mala pred 16 dňami a taktiež sme použili prezervatív a nedošlo ani k ejakulácií u partnera. Mám obavy, že sa jedná o implantačne krvácanie, avšak nedáva mi to zmysel, nakoľko si myslím, že ochrana bola dostatočná a neviem o tom, že by došlo k jej zlyhaniu. Ak sa nejedná o uhniezdenie vajíčka, aký je dôvod takejto zmeny? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    menštruácia sa môže občas posunúť na skôr. Ak chcete pravidelný cyklus a nechcete takéto stresy, dajte si napísať klasickú hormonálnu antikoncepciu, ktorá je vysoko spoľahlivá.