Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Špinenie po menštruácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu Tri-regol a mám obavy ohľadom špinenia po menštruácii, tabletku beriem ako sa má. Je to v poriadku?

Podobné otázky

  • Krv po skončení menzesu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, min. týždeň som mala menzes od utorka do nedele. Dnes sa mi však objavil ešte hlien s krvou. Môže to byť ešte dočistenie od menzesu?
    Ďakujem za odpoveď

  • spinenie po menstruacii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,mala by som na Vas jednu otazocku.... posledna menstruacia,ktoru som mala sa mi dostavila o tri tyzdne neskor a to tiez po injekcii u mojho gynekologa,ktory ma uistil,ze tehotna niesom..sonom,a doma tehotensky test bol tiez negativny,menstruacia bola normalna,bez bolesti a po polroku vysadenia antikoncepcie,som znovu zacala brat tabletky,lenze po skonceni menstruacie pretrvava neustale spinenie,neviem preco,mala som nechraneny pohlavny styk na siesty den brania antikoncepcie a pobolievaju ma uz asi dva mesiace krize,dakujem za odpoved

  • bolesti a špinenie po menštruácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    vyše 2 rokov beriem Lindynette 30. doteraz som nemala žiadne problémy. tabletky beriem vždy načas. naposledy som si zabudla dať tabletku, dala som si ju až po 13 hodinách, bolo to na 18 deň. takže ďalej som pokračovala v 2. balení antikoncepcie.po ukončení som v zvyčajnom čase dostala krvácanie, všetko malo normálny priebeh. keď som začala brať 3. balenie, na 5 a 6 deň som mala ráno špinenie, ale celé 2 dni som mala menštruačné bolesti. väčšinou mám bolesti len pár hodín, nie celé dni. teraz na 7 deň je všetko v poriadku.mám navštíviť lekára? menštruáciu mám od 14 rokov, vždy pravidelnú, antikoncepciu beriem dokopy už 10 rokov, pred 3 rokmi som rodila.nikdy som nemala nijaké gyn. problémy.mám 31 rokov.za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak sa situácia nebude opakovať, nie je potrebné žiadne vyšetrenie, takéto špinenie u menštruácie občas može byť. Ak by sa to opakovalo, nutné je myslieť na zápal, a potrebné je potom vyšetrenie.

  • Špinenie po menštruacii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dibrý denn,
    rada by som poprosila o radu, menštruaciu mam každých 30 dni, trvá mi 5 dni, ked skončí,okamžite sa do 4 dní objaví špinenie, a je tak asi 5 dni a zase nič, chodim,kvoli tomu k doktorke,ale ona stale tvrdí že je to v poriadku,už som brala aj pol roka na to antikoncepciu,ked som ju vysadila tak to zase prišlo to iste čo pred pol rokom, a chceli by sme hrozne miminko, ako mam dalej pokračovat? može to zabránit mojemu otehotneniu?
    Dakujem za radu...

  • špinenie po menštruácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer.Už dlhý čas/mám 34r/ mám po menštruácii neustále špinenie.Zo začiatku ako začali tieto problémy to bolo tak 3-4 dni po menzese.Teraz špinenie trvá až do ovulácie kde aj ovulačný hlien je úplne hnedý a nie priesvitný.Som po 2 pôrodoch a pri druhom som užívala Utrogestan do 4.mesiaca-tiež som špinila.Moja dr.povedala že to spraví HA-dala mi krúžok ale to som mala neustále mykózy.Tabletky užívať nechcem,lebo v obidvoch tehotenstvách som trpela hepatopatiou-tehotenstvá sa museli ukončiť už na konci 8.mesiaca.Je možné aj niečo iné ako HA?naozaj sú to len hormonálne nerovnosti?Som už z toho zúfalá.Ďakujem za vašu radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    miesto krúžku skúste náplaste, zrejme naozaj ide o hormonálnu záležitosť, a ideálne je ju riešiť iba hormónami.
    Inak tehotenská cholestáza sa nemusí pri antikoncepcii objaviť, osobne by som to na mesiac skúsil, ak nebudete mať svrbenie kože, môžete aj normálnu antikoncepciu.