Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Lomexin

    , Autor: Kattttry

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, doktor mi predpísal Lomexin tablety na mykozu, po prvej tabletke sa objavil taký ako keby hrudkovity výtok ( ako keby mokrá vreckovka) chcem sa spýtať či to môže byt reakcia na tabletku. Dakujem pekne

Podobné otázky

  • Výtok začervenanie

    , Autor: Rona

    Dobrý večer chcela by som sa poradiť od štvrtka pociťujem pálenie mierne svrbenie sem tam viacmenej pálenie vonkajších pohlavných orgánov mám to aj začervenané o okoli posvoveho vchodu najviac mám hustý výtok ktorý mi pripomína zápach spermií dala som si už dva krat tabletu lomexin nezabralo z vonka sa natieram jenamazolom a mám aj fungicídin môj gynekológ bude robiť až v stredu a ja neviem čo s tým dnes som mala dostať aj menzes no zatiaľ mám len stopy krvi v tom vytoku a neviem či to je už tým že mi začne menzes alebo niečo spojené s tým problémom čo to môže byt a niečo čo by zabralo brala som aj probiotiká gynophilus bolo relatívne dobre mali sme pohlavný styk s dva dni na to začali tieto problémy začervenanie okolo posvy nemizne ani ten výtok ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nepomáha jenamazol, nejedná sa o mykozu a bude potrebné vyšetrenie, vyzerá to na tzv. dysmikrobiu kedy sa premnožia anaerobne baktérie. Vhodný je macmiroro complex.

  • opakovane palenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mam 30 rokov, 1 dieta, staleho partnera. Za posledne 3 mesiace sa mi 3x zopakovalo vaginalne zacervenanie,palenie a svrbenie. Prvy krat som na to dostala Daphnegyn-preslo to, 2x Lomexin a 3x som si sama dala 1 tabl. MycoMAX (volne mi ju v lekarni predali.) Vsetky dostupne informacie o tom uz viac menej viem naspamat, zdravo sa stravujem, sladkosti neoblubujem, tesne oblecenie nenosim, kupaliska neznasam-nenavsetvujem absolutne, ziadny extremny stres, antikoncepciu neuzivam,ani antibiotika, hygienu dorziavam s rozumom (len intimny gel na umyvanie, ziadne vyplachy, spreje, nic take)....Dokonca som si nasadila aj Wobenzym, ale aj tak sa mi to po 2 tyzdnoch uzivania zopakovalo.Co robit, ked sa to stale opakuje?som bezradna.Najhorsie na tom je, ze som to doteraz nikdy nemavala, svoje navyky som nijako radikalne nezmenila.Obtazuje mi to zivot, hlavne teraz, ked sa snazime o druhe babetko.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to nedoliečená mykoza, mycomax je na to úplne nevhodný.
    Kúpte si 2 balenia caneesten vaginálny krém, aspoň na 14 dní a 14 dní sa lokálne liečte. Potom si dávajte dlhodobo lactovag vaginálne tablety a stav sa upraví.

  • mykóza a dojčenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa môžem pri mykóze preliečiť vaginálnym krémom LOMEXIN aj keď dojčím šesťmesačné dieťa. V príbalovom letáku sa píše, že sa nemá používať počas dojčenia. Mám totiž tento nepoužitý krém doma, takže nerada by som vyhadzovala peniaze na iný prípravok, ak by to nebolo nevyhnutné. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    lokálne sa lomexin vstrebáva iba minimálne, preto nie sú námietky proti použitiu pri kojení. Pretože neprebehlo testovanie u kojacich žien, výrobca nedoporučuje podanie. Ak chcete 100% istotu, kúpte si canesten, ten pri kojení výrobca nezakazuje.

  • lomexin krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, doktorka mi predpisala lomexin krem na plesen a na druhy den som zacala krvacat, tak som ho prestala uzivat. po menstruacii som ho zacala uzivat znova a krvacanie na druhy den doslo opat, takze to menstuacia asi nebola, kedze dosla o tyzden skor. moze to byt alergicka reakcia? alebo je to nieco vazne?

  • mykoza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,
    mam problem s mykozou, moj gynekolog mi predpisal vaginalny krem lomexin a vaginalne tablety polygynax. Rada by som ich pouzila ale zda sa mi vela pouzivat oboje naraz. Neviete mi poradit ci mam najskor dobrat tie kapsule a az po nich zacat s vaginalnym kremom?

    Dakujem za odpoved.