Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,213 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mykoza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,
    mam problem s mykozou, moj gynekolog mi predpisal vaginalny krem lomexin a vaginalne tablety polygynax. Rada by som ich pouzila ale zda sa mi vela pouzivat oboje naraz. Neviete mi poradit ci mam najskor dobrat tie kapsule a az po nich zacat s vaginalnym kremom?

    Dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Candibene v tehotenstve

    , Autor: chiwa

    Dobrý deň, prosím vás, od začiatku tehotenstva ma trápi mykoza, svrbenie, pálenie, výtok. Používala som sem-tam Canesten krém na zmiernenie. Dúfam, že je to v poriadku. Z výteru mi bola zistená kvasinka - Candida. Som v 12. týždeni a lekár mi predpísal Candibene 100 mg, 6 tabliet. Je to bezpečné? Čítala som v letáku, že v 1. trimestri sa tento liek nesmie užívať. Ďakujem za odpoveď.

  • cytologia

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den,mám 44 r, užívam hak, bola som na preventívke a volala som si o výsledky z cytologie a bolo mi povedané, že su tam nejaké zmeny na krčku, neviem presný vysledok, len tolko, že o pol roka kontrolná cytologia, ale mám príst aj na kolposkopické vyšetrenie...doteraz som mala vždy dobru cytologiu, problémy nemám absolutne žiadne, /cca 3 krát do roka mykoza)...zlakla som sa, može ist o niečo vážne? alebo mohli tie mykozy zhoršit vyledok cytologie?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez konkrétneho výsledku Vám naozaj neporadím, tieto telefonické oznamy sú absolútne scestné, normálne choďte do ambulancie, kde Vám robili ster a skonzultujte s lekárom výsledok. Na to máte právo.

  • mykoza

    , Autor: Iba Ja

    Dobrý den, existuje nejaká fakt učinná prevencia pred mykozami? Mám 44 r., užívam 4 roky hak (0.02 EE, drsp) kvoli uprave cyklu, takže cyklus sa krásne upravil, len posledné cca 3 roky sa mi opakuju mykozy asi tak 4-5 krát za rok a neviem príst na to prečo sa mi to deje , do 40-tky som mala mykozu možno raz za pät rokov a teraz 5 krát do roka…je to vekom, alebo nejaká hormonálna záležitost, alebo prečo sa mi to opakuje? dá sa tomu nejako predchádzat?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mykoza môže súvisieť aj s antikoncpeciou.
    Z preventívnych opatrení sa odporúča obmedzit príjem sladkých jedál, užívanie probiotík, používanie balvnenej bielizne, používanie intímnych mydiel s nízkym pH. Stav by sa mal zlepšiť.

  • Mykóza

    , Autor: 28JS28

    Dobrý deň prajem,užívala som antibiotiká a dostala som mykóza...kúpila som si Canesten krém i tabletku... užívam i probiotiká, mykóza je na ústupe ale na ohanbí sa mi spravili 2 hrčky...je to normálne? Mám pokračovať v liečbe? Čo je dobré hrčky?... Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia neviem určiť, čo tie hrčky znamenajú, môže ísť o zapálené chlpové váčky. V liečbe pokračujte a ak budú útvary pretrvávať navštívte gynekologa.

  • Ošetrenie pokožky pohlavných organov

    , Autor: katarina-32

    Dobry den. Moze sa pouzit krem Belogent na ošetrenie vonkajších pohlavných orgánov? Pretože vkuse mam začervenanie, podráždene, opuchnuté pysky a občas sa urobí ránka. Hlavne sa to zhorší pri sexe. Z gynekologickeho hľadiska som v poriadku z výsledkov. Čiže mi bolo povedané ze to môže byť kožný problém. A doporučili mi tento kremík. Ale po prečítaní pribaloveho letáku som si nie istá týmto kremikom. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    belogent je antibiotický krém, ktorý obsahuje aj kortikoidy proti zápalu. Ak je príčinou baktériová infekcia, tak by mohol pomôcť, ale ak je príčinou mykoza, môže naopak situáciu skomplikovať. Viac Vám neviem poradiť bez vyšetrenia.