Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • opakovane palenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mam 30 rokov, 1 dieta, staleho partnera. Za posledne 3 mesiace sa mi 3x zopakovalo vaginalne zacervenanie,palenie a svrbenie. Prvy krat som na to dostala Daphnegyn-preslo to, 2x Lomexin a 3x som si sama dala 1 tabl. MycoMAX (volne mi ju v lekarni predali.) Vsetky dostupne informacie o tom uz viac menej viem naspamat, zdravo sa stravujem, sladkosti neoblubujem, tesne oblecenie nenosim, kupaliska neznasam-nenavsetvujem absolutne, ziadny extremny stres, antikoncepciu neuzivam,ani antibiotika, hygienu dorziavam s rozumom (len intimny gel na umyvanie, ziadne vyplachy, spreje, nic take)....Dokonca som si nasadila aj Wobenzym, ale aj tak sa mi to po 2 tyzdnoch uzivania zopakovalo.Co robit, ked sa to stale opakuje?som bezradna.Najhorsie na tom je, ze som to doteraz nikdy nemavala, svoje navyky som nijako radikalne nezmenila.Obtazuje mi to zivot, hlavne teraz, ked sa snazime o druhe babetko.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to nedoliečená mykoza, mycomax je na to úplne nevhodný.
    Kúpte si 2 balenia caneesten vaginálny krém, aspoň na 14 dní a 14 dní sa lokálne liečte. Potom si dávajte dlhodobo lactovag vaginálne tablety a stav sa upraví.