Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • zacervenanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem Vas poprosit o radu, okolie posvy mam zacervenane, vnutri je akoby opuchnuta, nemam ale ziadne priznaky, nesvrbi to, nepali, nestipe, lekarnik mi poradil Canesten 6 vaginalne tablety, zial, to nepreslo, neviete mi, prosim, poradit co by pomohlo? velmi pekne vopred dakujem

Podobné otázky

  • Výtok začervenanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer chcela by som sa poradiť od štvrtka pociťujem pálenie mierne svrbenie sem tam viacmenej pálenie vonkajších pohlavných orgánov mám to aj začervenané o okoli posvoveho vchodu najviac mám hustý výtok ktorý mi pripomína zápach spermií dala som si už dva krat tabletu lomexin nezabralo z vonka sa natieram jenamazolom a mám aj fungicídin môj gynekológ bude robiť až v stredu a ja neviem čo s tým dnes som mala dostať aj menzes no zatiaľ mám len stopy krvi v tom vytoku a neviem či to je už tým že mi začne menzes alebo niečo spojené s tým problémom čo to môže byt a niečo čo by zabralo brala som aj probiotiká gynophilus bolo relatívne dobre mali sme pohlavný styk s dva dni na to začali tieto problémy začervenanie okolo posvy nemizne ani ten výtok ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nepomáha jenamazol, nejedná sa o mykozu a bude potrebné vyšetrenie, vyzerá to na tzv. dysmikrobiu kedy sa premnožia anaerobne baktérie. Vhodný je macmiroro complex.

  • zápal

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň, prosím vás o radu, už 3 roky mám problémy s diskomfortom, väčšinou palenie, občas svrbenie, bolestivosť, nikto ma nechce liečiť keďže výsledky zo sterov mám vždy dobré, jedine premnožený laktobacil,na čo som dostala antibiotiká Dalacin peroralne,po ktorých to bolo ešte horšie, vaginálne tablety mi takmer všetky robia zle, vrátane canestenu, väčšinou po všetkom opuchnem... vždy mám začervenanie a pocit zápalu, najhoršie asi týždeň po menstruacii, takisto o niečo zvýšený výtok, aplikujem si každý mesiac vaginalne probiotiká, idelyn, gynella, avšak nič zrejme nepomáha, ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je veľmi ťažko určiť príčinu Vašich problémov, pretože okrem infekcie sa môže jednať aj o alergiu buď na pracie potreby, hygienické potreby ale aj potraviny. Tomu by nasvedčoval aj opuch po podaní liekov. Zvážil by som dermatologické vyšetrenie.

  • Laktobacily

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Vo vysledkoch kultivacii boli premnozene vlaknite laktobacily v priebehu 4 mesiacov uz 2x. Gynekolog mi naordinoval vyplachy so sodou bikarbonou, ktore mi pomohli len ciastocne. Mam bolesti, zacervenanie a svrbenie, bez vytoku. Tiez som mala zapal mocovych ciest lieceny ATB a partnerov nestriedam. Aky je ucinnejsi sposob liecby? Ako tomu predchadzat? Odporucate uzivat probiotika alebo tie laktobacily len rozmnozuju? Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    táto porucha mikrobiálneho osídlenia je veľmi nejasná a niektorí autori ju spochybňujú. Ak ste brala antbiotiká, tak skôr dochádza k útlmu laktobacilov, než k premnoženiu. Skôr si myslím, že problém je inde, môže sa jedna´t o mykozu.

  • Ošetrenie pokožky pohlavných organov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Moze sa pouzit krem Belogent na ošetrenie vonkajších pohlavných orgánov? Pretože vkuse mam začervenanie, podráždene, opuchnuté pysky a občas sa urobí ránka. Hlavne sa to zhorší pri sexe. Z gynekologickeho hľadiska som v poriadku z výsledkov. Čiže mi bolo povedané ze to môže byť kožný problém. A doporučili mi tento kremík. Ale po prečítaní pribaloveho letáku som si nie istá týmto kremikom. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    belogent je antibiotický krém, ktorý obsahuje aj kortikoidy proti zápalu. Ak je príčinou baktériová infekcia, tak by mohol pomôcť, ale ak je príčinou mykoza, môže naopak situáciu skomplikovať. Viac Vám neviem poradiť bez vyšetrenia.

  • Začervenanie a ranky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať, v septembri sa mi objavili problémy v oblasti vonkajších pyskov, začervenanie, svrbenie a palenie, bez vytoku, bolest pri pohlavnom styku. Po telefóne s gynekologom mi bolo odporučené cicatridine čapíky. Nasledne sa mi to opakovalo vzdy po menštruácii, tak som osobne navštívila gynekologa, spravil mi ster, tesne pred menštruáciou a vsimol si začervenanie. Preventívne kym boli výsledky mi nasadil fluomizin 6ks, a následne po probiotika gynoflor. Ster napokon vysiel negatívny, zatial mi ostava este par tabliet probiotik, avsak opäť po menštruácii mam silne začervenanie a ranky aj s krvou, a bolesť pri dotyku na časť vonkajších pyskov v časti zosivania po porode, dost neprijemne, plus biely výtok ktorý pripisujem probiotikam. Pohlavny styk uz nebol mesiac. Momentálne kojim 1,5 ročnú dcéru. Druhy den si potieram cicatridine mastou, plus tea tree olej, uz neviem ako si pomôcť. Chceli by sme tretie bábätko, ale tieto neprijemnosti nam to stazuju. Vedeli by ste mi poradit ci sa dozadovat este raz kontroly u lekara, ci to suvisi nejak s hormonami a pripadne co dalej. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia neviem presne odhadnúť, ale zvážil by som lokálne estrogénové krémy, pretože pri dojčení máte nízke hladiny estrogénov, čo by mohlo viesť k stenčeniu sliznice a kože pošvy a vulvy.
    Prípadne čípky gynoflor, obsahujú probiotiká aj estrogény.