Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Ochrana

    , Autor: Barbora11

    Dobrý deň,
    minulý mesiac som zabudla užiť prvú tabletku balenia a celý mesiac som sa doplnkovo chranila. Mala by som sa chrániť aj počas prvých 7 dni nového balenia, alebo som chránená od prvej tabletky?
    Dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Zabudnutá tabletka

    , Autor: glitterysecret

    Dobrý deň prajem. Už mnoho rokov beriem antikoncepciu Maitalon. Momentálne som v druhom týždni užívania. Nový blister som začala užívať v pondelok (6.máj).
    14.mája (utorok, druhý týždeň užívania) som zabudla užiť tabletku. A 15.mája (streda) som užila dve tabletky naraz. Zároveň som však mala nechránený styk s partnerom. V príbalovom letáku sa uvádza, že pri zabudnutej tabletke v druhom týždni užívania nie je ochrana znížená. Myslíte si prosím, že je tu nejaké riziko otehotnenia, alebo ochrana naozaj nie je narušená? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Používateľ

    Dobrý deň. Mám dve otázky ohľadom antikoncepcie. Užívam Belaru, mám polycystické vaječníky. Je dostatočná ochrana kombinovať HAK s kondómom? Ďakujem

    A prosím vás cítim mierne pichanie v podbrušku. Môže to byť spôsobené praskaním cýst? Mám ich naozaj veľmi veľa na vaječníkoch. Nie je to tehotenstvo však? S priateľom používame popri HAK aj kondóm. Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    HAK samotná, ak sa berie bezchybne tehotenstvo takmer na 100% vylučuje, ak to kombinujete s kondomom ste dokonale chránená.
    Pichanie v podbrušku určite nespôsobuje praskanie cýst, pri polycystických vaječníkoch sú tzv. cysty maličké do 1 cm a určite neprasakajú.

  • Ochrana od nového blistra

    , Autor: Janka-0

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette a minulý blister som užívala aj ATB na 5 dní. Až do nového blistra som sa chránila aj inak. Počas pauzy som mala len slabo hnedé špinenie 1 deň. Tehotná nie som. Od stredy užívam nový blister. Včera aj dnes som mala nechránený styk. Som chránená?

  • Zabudnutá tabletka

    , Autor: NIkUšaaa

    Dobrý deň. Beriem už antikoncepciu rok a 2mesiace.
    Dnes som prišla na to, že som včera zabudla zobrať.
    Dnes o 19:00 som zobrala 2x, dnes je ôsmi deň z blistra. Je potrebné sa chrániť týždeň?

  • HAK a ATB

    , Autor: Moni.K

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu Maitalon a zároveň aj antibiotiká Megamox Bid 1g. Ovplyvňujú tieto antibiotiká účinok HAK? Ak áno, budú ako doplnkova forma ochrany stačiť Pharmatex čapíky? Priateľ kondóm neznesie. Vďaka