Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zabudnutá tabletka

    , Autor: glitterysecret

    Dobrý deň prajem. Už mnoho rokov beriem antikoncepciu Maitalon. Momentálne som v druhom týždni užívania. Nový blister som začala užívať v pondelok (6.máj).
    14.mája (utorok, druhý týždeň užívania) som zabudla užiť tabletku. A 15.mája (streda) som užila dve tabletky naraz. Zároveň som však mala nechránený styk s partnerom. V príbalovom letáku sa uvádza, že pri zabudnutej tabletke v druhom týždni užívania nie je ochrana znížená. Myslíte si prosím, že je tu nejaké riziko otehotnenia, alebo ochrana naozaj nie je narušená? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Podobné otázky

  • Zabudnuta tabletka Lunytta

    , Autor: Dorota57

    Dobry den. Vcera som zabudla zobrat 14.tabletku,prisla som na to az ked som si isla dat dnešnú 15. Uzila som teda dve naraz. Otazka, mam si po dobrati blistra urobit normalne 7 dni pauzu a pokračovať ako vzdy, alebo po dobrati začať brat hned dalsie balenie bez pauzy? Ďakujem.

  • Zabudnutá tabletka

    , Autor: NIkUšaaa

    Dobrý deň. Beriem už antikoncepciu rok a 2mesiace.
    Dnes som prišla na to, že som včera zabudla zobrať.
    Dnes o 19:00 som zobrala 2x, dnes je ôsmi deň z blistra. Je potrebné sa chrániť týždeň?

  • Zabudnutá tabletka po 7dňoch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Užívam antikoncepciu Minerva. Po 7 dňovej pauze som zabudla užiť prvú tabletku z balenia. Užila som ju až na ďalší deň ráno. Asi po dvoch dňoch som mala nechránený pohlavný styk. A aj pred 5 dňami Môžem byť tehotná?

  • zabudnuta tabletka len neviem kedy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den mam taky problem beriem YAZ a vcera som si vsimla ze mam v baleni o jednu tabletku viac nez by som mala mat a kedze som si jaksi tie dni nevsimala len som brala po sebe tabletky tak absolutne neviem ktoru a kedy som vynechala ale myslim ze to bolo medzi 7. a 15. dnom...a v baleni je vsade napisane ze pri zabudnuti viac nez 12 hodin vzdy ako prve uzite zabudnutu tabletu...lenze kedze som ju neuzila a uzila som ju az vlastne o 48 hodin...a vcera ked som to zistila som uzila 2 po sebe...a mala som nechraneny styk..?bola som hned rano u gynekologa a povedal ze je mala sanca na otehotnenie ale...este by som si to radsej potvrdila od vas...zvycajne ked zabudnem uzit tabletku a dam si ju rano (pricom normalne uzivam vecer) tak zacnem spinit no teraz nic...do bielych tabletiek mi ostava este 7 ruzovych...ak mi pride menstruacia bude ISTE ze niesom tehotna?ake je riziko v percentach ze by som mohla otehotniet?

  • Zabudnutá tabletka v 1.týždni

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Včera som zabudla užiť 5. tabletku v novom balení. Užila som ju až dnes takmer po 15-tich hodinách. Nechránený styk som mala naposledy asi 24 hodín pred vynechanou tabletkou. Je tu vysoké riziko otehotnenia alebo mám ešte nádej,že to bude o.k.? Ďakujem za skorú odpoveď.