Chlapec či dievča? Prezradí to tvar bruška?

Redakcia | 14. august 2017
Chlapec či dievča? Prezradí to tvar bruška?

Túto otázku riešia všetky tehuľky – a s nimi aj ich partneri, starí rodičia, babky i susedky.

Ako sa dá zistiť pohlavie dieťatka pred narodením?

Okrem odborných metód – ultrazvukového vyšetrenia, amniocentézy, či špeciálneho vyšetrenia z krvi, to možno „odhadnúť“ aj inak.

Výsledok bude síce zaručený až po ukončení 9. mesiaca, ale za pokus tipnúť si predsa žiadna tehuľka nič nedá...Napokon úspech je na  50% zaručený.

Medzi tehuľkami kolujú tzv. babské rady, ktoré mnohým nastávajúcim mamičkám vyšli, ale niektorým zasa nie. Tak ak ste pripravená nebrať to príliš vážne a skôr si len humorne pošpekulovať, kým vaše bruško nezadržateľne rastie, inšpirujte sa niektorými zo „zaručených“ receptov našich starých mám.

Prečítajte si: Čínsky kalendár na určenie pohlavia dieťatka

Prezradí pohlavie bábätka tvar bruška?

Azda najpopulárnejšia metóda vychádza z toho, aký tvar má počas tehotenstva vaše bruško. Hovorí sa, že ak má budúca mamička bruško okrúhle, priberá do bokov, a bruško je posadené vyššie, bude to dievčatko.

Chlapčeka zasa predpovedá špicatejší tvar a nižšie posadené bruško s úzkymi bokmi.

Niektoré budúce mamičky  majú bruško také, že sa nedá povedať, či je špicaté alebo skôr okrúhle, či je „položené“ vysoko alebo nízko – v tom prípade vám zostáva počkať si na ultrazvuk, prípadne až do pôrodu.

Môže bruško prezradiť, či to bude chlapec alebo dievča?

Nie je to pravda. Tvar a veľkosť bruška rovnako šírka bokov závisí  od fyziologickej stavby tela tehotnej mamičky, od svalového tonusu maternice a aj od veľkosti a polohy dieťatka v brušku.

Veľkosť pŕs tiež napovie o pohlaví dieťatka

Máte ľavé prso väčšie ako pravé? Vraj čakáte dievčatko. Ak je naopak, vaše pravé prso väčšie, v brušku sa schováva chlapček.

Priberá budúci otecko spolu s vami?

V tom prípade sa vraj určite môžte tešiť na dievčatko.

Prsteňová metóda na určenie pohlavia bábätka

Jedna z naozaj tých najunikátnejších metód! Vraj stačí nad svoje nahé bruško položiť prsteň a zakrútiť ním. Ak sa prsteň bude po  chvíli pohybovať zo strany na stranu, bude to chlapček.

Ak sa však zostane točiť dookola, môžete sa tešiť na dievčatko. Či už to vyjde alebo nie, v každom prípade sa zabavíte.

Chcela by som mať... Chlapčeka? Dievčatko?

Vyšetrenia v tehotenstve


Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: