Zo života: Syna vychovám radšej sama

Z vašich listov | 5. september 2021
Zo života: Syna vychovám radšej sama

Nikdy som nemala šťastie na mužov.

Po nevydarenom manželstve, kedy som sa už v 22 rokoch rozvádzala, som 2 roky vzťahy vôbec neriešila a bola som presvedčená, že mi je dobre samej. Keď som mala 24 spoznala som v práci muža, mal niečo v očiach, niečo prečo som ho musela mať. Začalo to nevinne žmurkaním, písaním neskôr stretávaním a do mesiaca sme tvorili pár.

Očaril ma

Priznávam, bola som ním taká očarená, že ma netrápilo, že je ženatý, o 15 rokov starší a má doma pubertiačku, ktorá náš vzťah možno neprijme. Najprv sme sa skrývali, ani jeden z nás si nebol úplne istý tým, či chceme byť spolu ako normálny pár. Neskôr sme si prestali dávať pozor nato, či nás niekto vidí. Náš vzťah bol zrazu oficiálny, vášnivý a takmer dokonalý. Peťo medzi časom musel zmeniť prácu, začal riešiť rozvod. Do toho sa nám splnil jeden z plánov, na tehotenskom teste sa ukázali dve čiarky. Gynekologické vyšetrenie potvrdilo, že čakáme bábätko.

Peťova dcéra bola skvelá a stála pri nás, jeho vtedy ešte žena nerobila problémy a rozvod prebehol rýchlo. Našli sme si podnájom, plánovali ako všetko utiahneme. Čoraz viac mi prekážalo, že si občas vypije a možno to bolo tým, že odkedy sme spolu bývali pil takmer každý deň. Drobné hádky sa stupňovali. Začal mu dokonca prekážať môj pes, ktorý väčšinu dňa len prespal. Sťažoval sa na moju rodinu, kamarátov. Vadilo mu všetko. Rozhodla som sa vrátiť k mame, no iba nakrátko, dala som mu druhú šancu najmä kvôli bábätku, ktoré mi rástlo pod srdcom. Viem bola som naivná a hlúpa.

Mesiac bol pokoj, ale potom všetko začalo odznova. Jeho stavy boli stále nepríjemnejšie, hádky častejšie. Neskôr sa ozvala žena s ktorou ma údajne od začiatku tehotenstva podvádzal. Peťo prisahal, že ju nepozná, že o ničom nevie, že nás chce niekto rozdeliť. Neverila som. Po všetkých klamstvách som sa k mame odsťahovala natrvalo. Dlho sa snažil aby som sa vrátila, ale márne. Dostala som rozum. Peťo už potom túžil len potom aby neprišiel aj, ako sme medzi časom zistili, o syna. Dokola sme sa točili okolo toho, ako to bude po pôrode. Vo ôsmom mesiaci som však zistila, že tento muž náš vzťah nebral vážne a mal niekoľko paralelných vzťahov aj pri mne.

syna vychovám sama 

Sklamal ma

Zrútil sa mi svet až teraz som pochopila s kým som si plánovala život. Že môj vytúžený syn bude vyrastať úplne bez otca. Odišla som. Na telefonáty a správy som neodpovedala. Až v plánovaný termín pôrodu (keďže som prenášala) som mu napísala, že od neho nič nechcem a nech ma viac nekontaktuje, že niekoho mám a on nášho syna príjme za svojho. Klamala som.

Nechcela som aby môj syn poznal toho človeka, ktorého som ja spoznala príliš neskoro. Peter nebol chlap o akom som snívala a ľutovala som už prvý pohľad na neho. Rozhodla som sa byť slobodnou matkou a meno otca v synovom rodnom liste zostalo neuvedené.

Pôrod bol dlhý, a v prestávkach medzi kontrakciami som odpisovala na nenávistné smsky Petrovej mame, ktorá sa silou mocou snažila dozvedieť či je už malý na svete. Nedozvedela sa. Moja sms mierila k Petrovi, požiadala som ho aby mi jeho mama dala pokoj, že s jeho rodinou nechcem nič spoločné.

Sme dvaja so synom a to nám stačí

Na túto nepríjemnú časť pôrodu som rýchlo prestala myslieť keď mi do rúk položili MOJE klbko šťastia, takmer 4 kilový chlapček na mňa pozeral Peťovými očami a ja som bola šťastná. Šťastná, že toto bude láska na celý život  Môj syn má už 2 roky a sme dokonalý tím, ktorý to zvláda aj bez Petra, ktorý doteraz nevie akého úžasného a krásneho syna má. 

-B-

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: