7 dôvodov, prečo mať dve deti je jednoduchšie ako jedno

MK | 5. február 2024
7 dôvodov, prečo mať dve deti je jednoduchšie ako jedno

Iste, prakticky je mať dve a viac detí náročnejšie. Je to drahšie, ťažké na logistiku, takmer nemožné na balans. Napriek tomu, mnoho rodičov priznáva, že čím sú deti staršie, tým sa mnohé aspekty rodičovstva stávajú ľahšími – a môže za to skutočnosť, že majú jeden druhého.

Keď otehotniete druhýkrát, už sa na vás začnú valiť vety ako: „Mať dve deti je úplne iné ako mať len jedno,“ "Až teraz uvidíš, čo je to mať deti," a podobne. A viete čo? Je to pravda. 

Ale to, čo vám málokto povie je, že napokon je jednoduchšie mať dve deti ako mať jedno. Ak uvažujete o druhom dieťati, tu ej 7 dôvodov, prečo mať dve deti je nakoniec jednoduchšie ako jedno.

7 dôvodov, prečo mať dve deti je jednoduchšie ako jedno

1. Prehrajú sa spolu  

Aj keď sa vám to na začiatku zdá byť nemožné, dostanú sa do bodu, keď sa spolu dlho prehrajú. Pre nich – aj pre mňa – je skvelé mať "spoluhráča" vekovo bližšieho a vždy poruke.

2. Vždy sú tu ďalšie dve ruky 

Raz za čas mama a a ani ocko nestačia na to, aby utešili dieťa. Riešenie? Súrodenec. Len bráško alebo setra vedia poštekliť, objať, rozosmiať smutného súrodenca  a keď sa na to budete pozerať, skoro puknete od lásky. 

3. Reálne pomáhajú 

Sú pripravení podať vám plienku uprostred prebaľovania mladšieho súrodenca, zachrániť ho pred pádom na zadok zo stoličky... Iste, sú to maličkosti, no veľmi uľahčujú život.

4. Vždy vedia, kde sú veci toho druhého

Stratený kúsok lega alebo nezvestná druhá topánka? Cukríky od babky či klubová čiapka? Jeden o druhom vedia všetko, aj kde sú tajné skrýše, zákutia a "čierne diery" v izbičke.  

5. Výlety autom sú jednoduchšie

Pri každej dlhej jazde autom príde bod, kedy deti začnú byť nepokojné, napriek tomu, koľko občerstvenia, zábavných pesničiek a hračiek máte. Keď sú dvaja a viac, dokážu sa nielen viac dráždiť ale aj zabaviť. 

6. Sú lepší jedáci

Žiadny rodič nechce, aby jeho deti medzi sebou súťažili, ale obe deti majú tendenciu jesť čokoľvek, čo majú na tanieri (aj keď to v minulosti nejedli), ak to zje súrodenec. Malé víťazstvá, ale potešia. 

7. Veci sú menej strašidelné, keď majú kamaráta

Keď sa jeden z nich v noci zobudí, nemusí sa báť tieňov a tmy, v izbe je stále jeho bráško/sestra. Keď sú smutní alebo zranení, objatie od súrodenca ich utíši a spolu zvládnu aj také výzvy, ako je jednoduchý nákup v potravinách, upratanie stola po večeri. A viete, čo je super? Majú jeden druhého "proti" rodičom. Zažijete moment, keď sa zastanú jeden druhého, podporia svoje nápady spoločne a presvedčia vás v misiách tipu - poďme do herne alebo na kúpalisko.

Je to tak. Mať súrodenca je skvelé. Prejdete si fázami, keď sa budú šklbať za vlasy a žalovať na seba, možno aj trochu žiarliť a bojovať o vašu pozornosť, ale v konečnom dôsledku si budú veľmi blízki. Najbližší.   

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: