Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dvojročný syn nereaguje na meno

    , Autor: Sisa148

    Dobrý deň, mám syna, ktorý má 2roky a dva mesiace a mám pocit že nereaguje na meno, skôr ignoruje, vadí mu zvuk vŕtačky stekot psa ale nie vždy, ak mladší syn plače tak plače aj on, inak vie keď mu poviem že ideme papa vezme topánky obúva sa ak mu poviem že sa ideme kúpať začnem púšťať vodu do vane hneď sa vyzlieka, hra sa s autami spája traktor s vlečkou, keď si kychnem povie mi na zdravíčko ak mu niečo dám povie ďakujem, rozprávať začal po druhých narodeninách začal opakovať slová pesničky typu Kukulienka vie dopĺňať aj hlava ramená kolená palce bude aj ukazovať. Robí mi starosť to že nie veľmi reaguje na meno keď ho zavolám Janko poď s mamkou a idem preč z izby ide za mnou. Myslíte že ide o niejaku poruchu alebo je to len povahou ? Do hier sa zapája hra s loptou, kockami kreslenie. Ak niečo chce príde za mnou chytí za ruku a dovedie má ktomu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Niekedy tento problém súvisí s tým, že deťom hovoríme všelijako: zlatko,mojko a podobne.
    Teraz je veľký problém ak deti začnú pred ukončeným tretím rokom pracovať, hrať sa s ipadom, počítačom, telefónom, je to zásadný problém a príčina nerovnomerného, oneskoreného vývin hlavne reči.
    Podľa vašich info si myslím, že dieťaťu ničnie je ale ak si nie ste istá, oslovte vašu lekárku, nech spraví test kroý sa volá mchat.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: