Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nepozorný a hyperaktivny

    , Autor: Miimaa123

    Dobrý deň, mám 22 mesačného syna, ktorý je veľmi hyperaktivny a akoby nevnímal čo mu ukazujem alebo učím. Keď mu ukážem nejakú hračku ako sa snou má hrať tak namna pozerá a nezapojí sa do hry vôbec ale len sa obracia a zaujíma ho všetko iné len nie to čo by malo. Tak isto ho učím napríklad tapi tap a stále to nevie ani to neskusi urobiť. Jediné čo sa nejak naučil je dať servus, dá mi pusu keď ho poprosim a keď sme von a poprosím ho rucku tak mi ju dá. Keď ho zavolám tak len málokedy príde a pritom počuje dobre. Celkovo sa zle sústreďuje na to čo ho ucim. Ešte ani nerozpráva len občas povie mama, tata, papa, va...a veľmi piští . Keď sme boli na detskej oslave kde boli 2 a pol ročné deti tak všetky sa spolu hrali a on len behal okolo a nevšímal si deti vôbec. Momentálne sa aj dosť zlosti. Neviem čo mám s ním robiť, ako s ním pracovať. Obávam sa či to nemôže byť ADHD. ?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, či ste mu od malička neukazovali tablet, telef=on a podobne, to veľmi oneskoruje psychomotorický vývin. Určite to teraz nerobte, ani na chvíľu!!!!!!Nech radšej plače a jeduje sa, ale tablet a telefón nemá čo vidieť!!!!!
    Iste pozorujete trocha iné správanie u svojho dieťatka a ak nehovorí ani jednu krátku vetu, nereaguje na meno ako popisujete je na mieste podrobnejšie vyšetrenie: neurologické, psychologické. Musíte sa dohodnúť s jeho lekárom. Čím skôr, tým lepšie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: