Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dcerka sa “zavesila”na jedneho kamarata

    , Autor: tarantulka89

    Dobry den, moja 4 rocna dcerka sa kamarati s jednym chlapcekom, ktoreho neustale spomina doma..kazda hracka sa vola ako on, je to jej najoblubenejsie meno, ak nei je v skolke, tak sa neustale vypytuje ucitelky ze kde je a kedy pride a co mu je, a ci je uz dlho chory.. Potom ma este druheho kamarata, tiez za nim dolieza...ak sme vonku na prechadzke a deti v skolke sa hrali, niektore k nam pribehli a pytali sa jej ako sa ma. Komunikovala s nimi, no vzapäti po odpovedi poziadala kamaratku, aby zavolala Matiaska. No uz som z toho na nervy..je to normalne? Doma aj v skolke ju bavia hlavne auticka, babiky malo co.. Pohraje sa aj s dievcatami, no to iba sem tam. Je to normalne? Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Deti sa v kolektíve správajú rôzne. Naozaj sa môže stať, že si niekoho veľmi obľúbia. Závisí to do povahy dieťaťa ale aj vzťahov v rodine. Nechyýba jej niekto? Mužský vzor, súrodenec?
    Treba jej vyjsť vú strety ale na druhej strane pripomínať, že sú aj iné deti, iní priatelia, inak sa s nimi zahrá. Výchova dieťaťa je proces, významný je časový faktro. Postupne uvidíte, ako reaguje na nové deti, zmeny a ak by ste videli stále rovnaké vzorce, ťažkoti s prijímaním nového, iste je správne kontaktovať detského psychológa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: