Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Rozbité dieťa

    , Autor: zuziqua

    Od narodenia našej druhej dcéry (1) pozorujeme zvláštne správanie u syna (2 roky a 8 mesiacov). Väčšinou je dosť rozbitý, neposedí, nehrá sa sústredene, keď je v prítomnosti dcéry. Hračky si veľmi nevšíma, alebo len na chvíľu. Stále otvára a zatvára dvere (to ho bavilo aj predtým). Dovtedy sme sa mu veľmi venovali, aj teraz sa snažíme, ale už je to ťažšie pri druhom dieťati. Okrem toho má regres, napodobňuje dcéru, chodí po štyroch, cmúľa si palec, džavoce ako ona. Inak je veľmi inteligentný a krásne rozpráva. Tiež sme sa nedávno sťahovali, môže aj to mať nejaký vplyv? Inak neprejavuje smútok ani nespomína pôvodné bývanie a prostredie. Veľmi sa snažím ho motivovať k nejakej hre, ale často bez úspechu. Kde robíme chybu? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Každé dieťa je iné a na zmeny, / súrodenec, sťahovanie/ reaguje inak. Keď príde súrodenec, takto pomerne skoro/ čo je dobreú, tak buď ten mlaDŠÍ NAPODOBŇUJE STARŠIEHO A JEHO VÝVin je rýchlejší alebo naopak, starší chce byť ako bábätko.
    Myslím, že nikde nerobíte chybu, deťom sa venujete aj venujte, teraz už môžete postupne obom rovnako / to mladšie má rok ako som pochopila/ a sledujte, či starší chlapček robí pokroky, chce to mladši dieťatko niečo naučiť, predbehnúť, byť lepší. Môžete ho k tomu motivovať: si starší, ukáž mu to , nauč ho to. Len ďalší vývin ukáže, či sú v správanie staršieho dieťatka nápadné odchýlky a potom je vhodné vyhľadať detského psychológa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: