Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Bacilky v črievkach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň! Mám synka Jakuba, ktorý sa narodil 22.12.2007. Od začiatku bol veľmi plačlivé dieťa, ale vyčkávala som, veď deti plačú. Nosili sme sa celé noci na rukách, pomáhalo len intenzívne natriasanie alebo prsník. Po nočnej smene s babkou, niekedy po 4. mesiaci sme išli k lekárke. urobila nám výter - pseudomonas aeruqinosa. Začali sme brať probiotika - Nutrolin B, aby sme to vykynožili bez antibiotík. Jakubko sa zázrakom zmenil, už sme aj čo -to pospali. Nasledoval kontrolný výter - Escherichia coli - opäť brobiotiká. Po vysadení probiotík okamžite nabehneme na nočné kŕče a nosenie na rukách. Dnes sme boli na kontrolný výter a ja som mu nasadila opäť probiotiká, pretože to sa už nedá zvládnuť nosiť - má takmer 9 kíl. Nevieme, čo robiť, nech by bol výsledok výteru akýkoľvek, niečo mu určite bude - ale čo? kam sa obrátiť? Mám čakať, aj keď bude negatívny výsledok? Dokedy? My už takmer ani nefungujeme ako rodina. Starší syn je odstavený takmer úplne bokom, manžel spí mimo a ja chytám štíhlu líniu a nervy. Prosím poraďte, ak sa dá. Katarína

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Obe baktérie za určitých okolností môžu vyvolať ochorenie ale ich nález v stolici ešte neznamená ochorenie ani nutnosť liečby. Ak vidíte, že dieťaťu robia dobre probiotika, dávajte mu ich v príslušnej dávke trvale.
    Snažte sa,ak máte aj pomoc mamy riešiť veci tak, aby ste napravili fungovanie rodiny a aj sa venovali staršiemu synovi. Ťažkosti so spaním bábätka môžu súvisieť aj s vašim nepokojom a ako udávate "nefungovaním" rodiny, pretože stres, únava a hromadenie problémov majú vplyv aj na správanie dieťatka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: