Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • pozeranie TV

    , Autor: altea

    Dobrý deň pani doktorka ,chcela by som sa opýtať-mám 4 mesačné dvojičky chlapček + dievčatko.Posledný týždeň som si všimla,že keď ich položím do kresielka,alebo uložím na posteľ- dokáže ich aj na hodinu zaujať televízna obrazovka-vtedy stíchnu,prestanú sa hrať,alebo plakať a pozerajú sa na televízor. Chcem sa opýtať -nie je to v tomto veku pre nich nebezpečné?,neuškodí im to ?
    taktiež som si všimla,že mi skôr a lepšie spia v miestnosti s TV (keď hrá),ako keď ich dám do tichej miestnosti-vtedy sa zobudia a vyžadujú našu prítomnosť,takže ich prenášam do obývačky.
    ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pozeranie televízie v tomto veku je nebezpečné a nevhodné pre deti. Už to, že ste si všimli, že televíziu sledujú je dôkaz, že má účinky aj na takto malé deti. V tejto chvílilen fyzikálne, hlavne blikanie svetla.
    Tým, že sú asi zvyknuté na zvuky z okolia a sú im príjmené, ticho ich možno "zobudí". Mali by ste zhodnotiť, či vo vašej domácnosti nie je prílišný hluk a ruch. Deti určite potrebujú skôr ticho a kľud. Ak naozaj nevedia spinkať ak je úplné ticho, možno by pomohlo pustiť im nie veľmi nahlas primeranú, upokojujúcu hudbu v miestnosti, kde spinkajú.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: