Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • zahlienenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pani doktorka, poprosím Vás o váš názor. Syn má 2,5 roka a posledné dve noci ako si ľahol, začalo ho napínať na zvracanie, chrapčí, zdá sa mi, že je zahlienený a tie hlieny nevie zo seba dostať von. Nemá teplotu, soplíky, zakašle asi trikrát za deň. Počas dňa inak nebadám nič neobvyklé. Dnes som s ním bola u jeho pediatra, vyšetril ho a predpísal Aerius sirup. Doma som si prečítala, že je to antialergický sirup, pričom syn nie je na nič alegický. Tak neviem. Pekný večer.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Znepokojilo by ma, prečo ho napína na zvracanie, treba sledovať, či aj zvracia, ak áno znovu navštívte lekárku. Aerius dala pravdepdobne preto, že predpokladá, že má zdurené sliznice a aerius by mohol pôsobiť zmenšenie tohto zdurenia. Možno by bolo vhodné vyšetriť dieťatko u krčného lekára, či nemá zväčšenú nsnú mandľu.

Podobné otázky

  • trifed a srdiećko

    , Autor: hanyma

    pekny den prajem pani doktorka, chcela by som sa spytat ci odporucate liek TRIFED, dietatu po operacii srdca( TOF)....syn (19 MESIACOV) ho dostal na zahlienenie, ale precitala som ze pri srdcovych vadach sa uzivat nema.....a teda, AK NIEJE VHODNY co by ste odporucali dietatu so srdcovou vadou namiesto Trifedu..DAKUJEM LENKA

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Trfed deťom, ktoré mali nejaké problémy so srdičkom nedávam. Má rôzne vedľajšie účinky . Inak ho však dávam, na zahlienenie je veľmi dobrý.
    Pomohol by liek na ropustenie hlienu / nasivin sinus, sinupret/ v kombinácii s antihistaminikom, krátkodobo napríklad fenistil alebo dithiaden.

  • Neviem čo mám robiť ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 4.5 ročného syna, od septembra 2007 začal chodiť do materskej školy. Jeden týždeň chodí do škôlky a hneď má soplíky. Takto sa nám to strieda - 1 týždeň v škôlke, 2 týždne doma. Zatiaľ mál len soplíky a zahlienenie až teraz pred 3 týždňami potreboval aj antibiotiká. Dva týždne bol doma so zápalom priedušiek. Dali sme ho do škôlky a po 8 dňoch má opäť soplíky. Ako 1. ročný až 2,5 ročný mával 2- 3 krát do roka antibiotiká. Pomohlo mu keď mu vybrali nosné mandle. Dva roky nepotreboval antiotiká.
    Som z toho smutná, lebo veľmi rád chodí do škôlky a nevydrží chodiť ani mesiac v kuse.
    Nechávam ho doma aj s miernym zahlienením, lebo nechcem aby sa ostatné deti nakazili a nemajú to radi ani učiteľky v MŠ.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Možno by pomohli nejaké neľpecifické lieky na podporu imunitného systému, napríklad Preventan Junior 1x denne 1 tbl a dostatok vitamínov, eventuálne aj probiotická flóra. Ak sa ochorenia opakujú, treba sa poradiť aj s vašou lekárkou.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: