Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • TBC ockovanie,kasel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Vazena pani doktorka.
    Moj 5mesacny syncek bol samozrejme tiez v porodnici ockovany proti TBC,ale doposial nema pliecko uplne zahojene.Nemokva mu to,nehisa,len je to stale cervene a zosusene.Chcem sa spytat,ci sa aj Vy stretavate u svojich pacientov s podobnym stavom,lebo vzhladom na to este stale nie je maly zaockovany trojkombinovanou vakcinou.Ako sa v takomto pripade ma postupovat?Pliecko sa nechava tak,kym sa nezhoji samo alebo tomu mozno dopomoct?Nemusim sa obavat hrozby TBC,ktorou ma vystrasila nasa pani doktorka?
    Naviac maly od minuleho utorka zacal pokasliavat,predpisany nam bol Fenorin a Zodac,ale vzhladom na to,ze do stvrtku poobedia sa mu kasel zhorsil na tzv."mokry" a drazdivy,zasli sme na pohotovost,kde nam lieky zmenili na Bronchosan(3x5kv.) a Spiropent(2x2,5ml).Maly,nastastie neteplotuje,tak je to vraj takeho prieduskovo-alergickeho povodu.("...kasel stale J200 vyraznejsi.V noci sa budi.Obj.culy,lahko stazene dychanie,afbrilny.")Lieky teda plne uziva od piatku,ale nebadame nejake velke zlepsenie.Ako by ste nam poradili postupovat?Vyckat este,ci opatovne navstivit detsku lekarku?
    Velmi pekne Vam dakujem za odpoved!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    S kašľom by som opätovne navštívila lekárku, vzhľadom na to, že mu dali Spirpent tak tm asi bol nejaký nález, je dobre hoskontrolovať. Inak vám mali povedať, kedy máte ísť na kontrolu.
    Stretávam sa s rôznym mnálezomna chráničke po očkovaní proti tbc, od dlhšie hojenia sa, ktoré trochu oddiali očkovanie proti iným chorobám až po nutnosť vyšetrenia a ošetrenia na špecializovanom pracovisku.
    Neviem ako p. doktorka formulovala hrozbu tbc, ale nehrozí, že by od niekoho preto, že nemá zahojenú chráničku na toto ochorenie ochorel.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: