Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zelené riedke stolice

    , Autor: Johnnyfeer

    Dobrý deň chcem sa opýtať máme UM Nutrilon omneo comfort proti zapche môj malý má riedku zelenú zapáchajúcu stolicu v stolici mu našli astrovirus slabo pozit.z konečníka e.coli aj mi grcka má mierne vpadnutu fontanelku jeho doktorka sa vyjadrila že to je normálne no ja si myslím že nieje ešte mu aj z nosa vyšiel zlatý Stafylokok na ktoré mal pred mesiacom antibiotiká Cefzil no tie mu nezabrali teraz momentálne máme pamycon do nosa a biogaiu kvapky užívať

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ach jaj!!! Hlavne ste mi nenapísali ako je dieťatko staré a či má už aj iné príkrmy ako mlieko.
    V každom prípade zelená stolica neznamená zároveň hneď ochorenie. Závisí na tom koľkokrát denne je / u malých dojčiat môže byť aj po každom jedle/ a hlavne zelená farba môže byť spôsobená dysmikrobiou po užívaní antibiotík, ktorá sa môže upravovať aj niekoľko týždňov. je dobré, že užíva biogaia, môžete však probiotika aj zmeniť napríklad na enterol.
    e.coli pokiaľ nie je patogénna môže byť u nekojených detí v zažívacom trakte. Astrovirus môže byť príčinou hnačkového ochorenia. Nič viac však v tomto prípade neviem napísať. Snáď ešte to, že je dôležité sledovať ako sa dieťatko správa a či priberá. Ak by bolo choré, čoho prejavom by mala byť zelená stolica, iste by nepriberalo. A pravdepodobne by malo aj teplotu.
    Grckanie je v dojčeneckom veku u bábätiek bežné a tiež nemusí byť príznakom ochorenia.

Podobné otázky

  • Zelené riedke stolice

    , Autor: Johnnyfeer

    Malý má 9tyzdnov správa sa tak nervózne plače po dopiti mlieka taký niekedy dezorientovaný sa mi zdá a strháva sa a spi napr.od ôsmej večer do tretej rána a to nieje ani pocikany bojím sa že je dehydrovaný

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    To ja neviem z týchto informácií posúdiť. Neviem, či je kojený alebo je na umelom mlieku. Dieťa má mať pri dobrej hydratácii 5až 8 mokrých plienok za 24 hodín, to je obraz toho, či je všetko v poriadku.
    Neviem ako sa prejavuje dezorientácia u 9 týždňového bábätka. U neho je normálne, že máva nekoordinované pohyby, ešte sa strháva a reaguje celým telom na rôzne podnety, napríklad aj silný zvuk.
    Ak máte akékoľvek pochybnosti, či je všetko v poriadku, treba vyhľadať lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: