Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Umelé mliecko

    , Autor:

    Dobrý deň Poprosim anonymné
    Dobrý deň mamičky potrebujem poradiť mám 3t bábätko od začiatku sme na um beba ha kvôli alergii u staršieho syna no problém je v tom ze sa nevie sám vykakat musím ho celý deň sledovať a keď sa začne pučit musím mu pomáhať celý deň tlači a puči sa nehovorím že v noci od 20 do 3 rána mame samé koliky no dnes už začali aj cez deň. Neviem už mu pomôcť všetko sme skúšali coliprev, babycalm, sab simplex, espumisan, feniklovy čajík, rurku, obklady, masáže no proste nič nezaberá. Rozmýšľala som že skúsime iné mliecko ale dr o tom nechce ani počuť čo si o tom myslíte. Rozmýšľam nad sunarom ha alebo nutrilonom. Dakujem za rady

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem prečo nie je kojený........
    Všetky problémy, ktoré popisujete sú bežné problémy miminiek, nie je to ochorenie a nie je potrebné nič riešiť ani meniť mlieko!
    Dieťatko, keď sa chce vykakť, musí si uvolniť vonkajší zvierač konečníka. malé detičky to niekedy ešte dobre nevedai, preto sa pred kakním pučia, mrvia, občas aj plačú. Skúste vziať dieťa do náruče, nosiť ho, masírovať mu bräško / masť proti nafukovaniu, v smere hodinových ručičiek/, môžete ho uložiť na bruško, niekedy sa mu to skôr podarí.
    Taktiež to, že tak stonka, ochká, pučí sa je len výraz toho, že bruško, ktoré bolo počas pobytu u mamičky v brušku bolo vlastne takmer stále prázdne, teraz je každé tri hodiny naplnené mliekom, tak má pocity akokeď sa mi veľa najeme, preto tie prejavy. Tiež to nie je ochorenie. Zväčša tieto prejavy / bábätko je pomerne hlučné pri nich/ nie je potrebné riešiť vôbec, ak tak rovnako ako popisujem vyššie.
    Všetky tie lieky nie je potrebné podávať. Fenikový čaj vôbec!!!! Skúste podávať pravidelne niekoľkokrát denne espumisan.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: