Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • infekcia v ustach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Moja dva a pol rocna dcera trpi casto sa opakujucimi infekciami v ustach. Bez teploty, sprevadzane zapachom z ust a nechutenstvom. odber krvi a vyter z ustnej dutiny nic nepotvrdil. Pediatricka odporuca stale sprej TANTUM VERDE. Dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • infekcia v ústach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den pani doktorka,máme problém s dcérkou má 19mesiacov a minulý týžden v pondelok dostala teplotu,teplota začala večer 38,3 a v noci už bola cez 39,tak som ráno zašla k lekárke pre istotu,tá ju prezrela a nič jej nenašla,a stredu ráno sa dcérka zobudila velikánskym plačom a dávala si prsty do úst,zisili sme,že ju asi bolí ide jej dolný očný zubček,tak sme si mysleli,že ju to bolí,ale večer som si všimla,že má hnisavé pupáčiky v ústokách pre ktoré odmietala jedlo a čajík pila velmi opatrne a hlavne s plačom,je velmi mrzutá a v noci iba plače a velmi zle spí chce sa iba na rukách nosiť,slinky jej stále tečú,museli sme často podbradníky meniť,tak sme zašli k lekárke ešte vo štvrtok,nakolko jej teploty pretrvávali stále okolo 39,a skonštatovala,že má infekciu v ústach,a predpísala nám neakú zarábanú tinktúru a Bkomplex,vraj na toto sú není antibiotiká účinné čo som aj rada,ale dnes je už nedela a tepltky má tak iba max do 37,6 a v pusinke má stále pupíky,ale ich má už menšie a poobede ked sa zobudila,tak jej tiakly krvavé slinky trošku s pusinky,ako máme dalej postupať prosím vás,môže byť malá s toho taká velmi mrzutá,lebo ona bola také hravé dieťa a teraz sa len mna drží,v noci musí spať somnou,stále sa budí a mrnčí,poradte mi prosím ako dalej,dakujem vám velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ju tá pusinka naozaj veľmi bolí. hovoríme tomu gingivostomatitida, ale mamičky aj slintavka. Je to vírusové ochorenie, naozaj na to antibiotika neúčinkujú, trvá to cca 5 dní, potom ešte najmenj päť dní rekonvalescencia, kedy dieťatko nepapá a je mrzuté, Je potrebné podávať dostatok tekutín, po lyžičkách, od bolesti a teploty paralen. Ja nenechávam ničím potierať ale podávam lokálne do pusinyk cebion multi, 2x4 kvapky, jednak to tiež obsahuje bvitaminy a jednak aj E a A a pôsobí to aj lokálne, je to olejový roztok. Ochorenie bez následkov odozneje ale je to veľká záťaž re deíeťa aj okolie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: