Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Synechia

    , Autor: Toscana

    Dobrý deň,

    pred cca mesiacom sme boli s 9 mesačnou dcérkou na prerušení synechie dorsalis u gynekologičky, ktorá jej ju pretrhla bez lokálneho umŕtvenia, troška natrhla aj ďalej, takže dcérku to strašne bolelo. Odporučila nám pri každom prebaľovaní aplikovať olivový olej z lekárne.
    Problém je, že synechia sa vracia do pôvodného stavu a už je pomaly ako predtým. Ja už neviem čo robiť, pretože hygienu máme 100%.
    Je možné synechiu oddeliť iba systematickou dennou snahou o jemné oddelenie aj bez bolesti a hlavne doma? Odporúčate to maminkám vo Vašich poradniach?
    Takto to vyzerá, že budeme každé dva mesiace u lekárky a nechcem aby si to dcérka prežívala znova. Pediater tvrdí, že s tým netreba nič robiť a že posielať nás nebude, ale ja sa bojím, aby to nezrástlo úplne.
    Vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    U nás to robíme inak. Jemne to detský gynekológ oddelí, bez použitia nástroja, len tyčinkou a potom sa aplikujú len repíkové kúpele. Treba však vždy pri prebaľovaní, alebo teda aspoň niekoľkokrát denne oddeliť malé pysky.
    Stáva sa, že aj tak sa synechie znova obnovia. Postup je potom ten istý.

Podobné otázky

  • Synechia u dievčat

    , Autor: steffany1610

    Dobrý den pani doktorka. Mojej dcere od narodenia zarastaju pysky čiže synechia, lenze moja pediatrička s tim nič nerobí, uz 17 mesiacov ma odbija s tim ze malička z toho vyrastie lenze dcera ma rok a pol a stale to zarastaa.... čo robiť aby som sa vyhla dedskej gynekologii. Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nemôžete sa jej vyhnúť, niektorí lekári to spravia aj v ambulancii, dá sa to ak to nie je veľmi zrastené ale to na diaľku neviem posúdiť. určite je potrebné vyšetrenie a riešenie u detského gynekológa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: