Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kúpeľ bábätka

    , Autor: Andy94

    Dobrý deň pani doktorka , chcela by som sa spýtať na váš odborný názor aby som si potvrdila odporúčanie detskej lekárky .
    Mám 8 dňového prvorodeného synčeka , rodený sekciou v 38tt zdravý , jedine má počuteľný jemný selest 2/6 , sme o týždeň objednaný na kardilogiu . Okrem toho drobec žiadne ťažkosti . Boli sme pred dvoma dňami prvý krát u obvodnej lekárky , ta nám predpísala Oilatum na kúpanie a Excipial u lipolotio na masírovanie nožičiek po kúpeli. Čítam však že oba produkty sú na liečbu suchej, svrbiacej koze alebo ekzemov. Synček nemá žiaden ekzém a nevidím nikde ani suchu pokožku . Kúpem ho v čistej vode zatiaľ . Myslite si že na opodstatnenie používať dané liečiva ak to synček nespotrebuje ? Nespôsobí mu to zbytočne iné ťažkosti ? Ďakujem pekne vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie je dôvod ho kúpať v oilatum ani mastiť excipialom aj keˇ=d ani jedno dieťatku neublíži.
    Kúpte v čistej vode a po kúpeli je vhodné dieťatko natrieť, ja u nekomplikovanej kože odporúčam olivový alebo slnečnicový olej z lekárne.
    Pani doktorka nebola na návšteve u vás doma????

Podobné otázky

  • Kúpeľ bábätka odpoveď

    , Autor: Andy94

    Dobrý deň pani doktorka ,
    lekárka nebola u nás doma , boli sme my s malým v ambulancii . Objednaný sme bolo na termín a nikto okrem nás tam nebol ani v čakárni . Tento víkend sa zmenila trosku situácia a začala som si všímať výraznejšie suchu pokožku na nôžkach a ruckach až sa tak šúpe. A aj na telíčku má sem tam niekde suchsiu položku . Po kupeli ho olejujem detským bio mandľovým olejom značky Hipp. Stačí takto pokračovať alebo mam začať používať pri a po kupeli odporúčania lekárky ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite používajte, čo vám odporučila lekárka namiesto mandľového oleja. Sú to veľmi kvalitné preparáty, práve na suchú kožu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: