Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Hlien v stolici

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pani doktorka, mám na Vás 2 otázky týkajúce sa môjho 27 mesačného syna.
    Chodí na nočník, stolicu má každý deň, vačšinou ráno.Ale v poslednej dobe ju má hlienovitú a to vždy hneď na začiatku stolice až sa mu hlien lepí na konečník,je svetlo hnedý,priesvitný,zbytok stolice je už v poriadku a je tiež skôr svetlo hnedý.Mám vyhľadať lekára?Alebo to súvisí so stravou, popr.tým, že je ešte kojený???
    A druhá otázka, syn asi za posledné 2 mesiace bol už 3x zachrípnutý,trvá to vždy asi 2 dni, ale normálne papá, nemá horúčku, musím povedať, že je veľmi hlučný, pokrikuje celý deň, a to ozaj dosť hlučne, manžel tvrdí, že je to určite z toho.
    Ďakujem za odpoveď Michaela

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zachrípnutie môže byť naozaj spôsobené presilením hlaiviek, Sledujte to, ak by sa to opakovalo stále aj bez hlučného kriku, odporúčam vyšetrenie v ORL ambulancii
    Hlien na stolici môže byť, skúste podávať probiotika denne aspon dva mesiace. Ak by sa stolica aj stala ridkou, zapáchajúcou, dieťa nepriberá, je potrebné to riešiť s lekárom.

Podobné otázky

  • Hlien v stolici

    , Autor: lucia7

    Dobry den. Mam 7 tyzdnovu dcerku. Nakolko uz nemám mliecko, krmim ju s nutrilonom 1 hypoalergennym. Mame taky problem, ze ju boli brusko. Vrtry sa uvolnuju, ale ked moc place, musim jej so stolicou pomoct s rektalnou rurkou. Najskor vyjde male mnozstvo hustych hlienov (nevie.ich sama vytlacit) a potom už ide stolica Zltej farby a hustejsia. Davam jej kvapky babycalm a peobiotika biogaia. Vedeli by ste mi poradit o co sa jedna? Ci sa este.cisti? Alebo co znamenaju tie hlieny?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nemá sa prečo čistiť, je to stolica umelo živeného dieťaťa. Deti mávajú problém s bolesťami bruška, niekedy aj s odchodom vetrov a stolice. Stolica u dieťaťa v tomto veku nemusí byť denne. Neodporúčam často užívať rektálnu rúrku, pretože sa dieťa potom neskôr naučiť začať si kakanie samo. Keď má vetry, nie je dôvod vybavovať stolicu rektálnou rúrkou.
    Podľa vašich iformácií sa nejedná o nič výnimočné a už vôbec nie o prejav nejakého ochorenia.
    Hlieny tiež nie sú príznakom ochorenia, tvoria sa na sliznici zažívacieho traktu a bývajú súčasťou stolice.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: