Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • nepokojný nočný spánok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, poprosila by som o radu. Moja 8 mesačná dcéra už asi 4 mesiace velmi zle spáva. Ak sa mi ju konečne podarí uspat, už zhruba po hodine sa začne budit, musím jej dat cumpík alebo čajík, inak by sa úplne prebrala. Takto to trvá celú noc. Papáme Sunar + 2x denne príkrm /desiata- ovocie, obed- polievočka, večera - ryžová kaša/. Papáme aj 1x v noci Sunar. Inak je dcérka taký malý šinter, dokáže sa rýchlo v posielke postavit, krásne kolenujeme a vie už aj urobit pár kročikov, keď ju držim za ručičky. Posediet v postielke alebo v ohrádke a sama sa zahrat je pre ňu nemyslitelné. Neviem, či nieje práve to, že je taká aktívna cez deň důvodom zlého a prerušovaného spánku.
    Ak sa Vám bude dat niečo mi poradit, čo s tým spánkom, budem velmi rada, pretože je to dost únavné. (ešte pridám, že cez deň spíme 2x cca 1 hod. doobedu a 2 hod. poobede, ale uspávanie je tiež dost náročné, aj keď vidím, že je unavená, spánku sa bráni zo všetkých síl.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Na uspávanie je najlepšie mať nejaký rituál, cumlík, hračku / bezpečnú/ či plienočku do ruky, uložiť podľa možnosti v rovnakom čase na rovnakom mieste. V tomot veku postupne prechádza dieťa na jeden spánok dopoludnia a jeden odpoludnia. S nočným spaním a zapsávaním neviem poradiť, je to v tomto veku bežné, že dieťa sa často budí, je treba to vydržať a aby sa to dalo, je potrebné si ísť tiež večr skôr ľahnúť spať. V noci v žiadnom prípade nedávajte sladký časj / aj hipp je sladký/ dieťa s aho bude dožadovať stále viac a viac. V tomto veku vlstne žiadne tekutiny, okrem mlieka, ovocnej kaše a mäsosozelneinového príkrme aj kaša dostatok tekutiny obsahujú.Ak však predsa, len prevarenú ochladenú vodu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: