Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Skleníkové detičky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pani doktorka,
    len by som rada poznala Váš nazor...Mám malú dcérku a samozrejme sa najviac stretávam s mamičkami a ich deťmi. A zdá sa mi, že dnešný trend je akoby som to nazvala : pestovanie skleníkových kvetiniek /detičiek/. Napr. prílišné "babušenie" detí, pri ostatných detoch je moja malá vždy troška menej oblečená. Učím ju trocha otužilosti, ale pravdaže to nepreháňam, len si myslím, že občas trocha chladu nezaškodí a sme veľa vonku. Dcérka chorá nebýva, horúčky ju potrápili pri očných zúbkoch a pár krát mala soplík. Chodenie po doktoroch nepoznáme. /ja ako dieťa som nebývala vôbec chorá, za celú školskú 12-dochádzku som mala 1x angínu/. Moja mama tvrdí, že dnešné mamy sú strašne háklivé, my sme ako úplne malé deti doma spávali pri 10 st.celzia,behali po potoku,jedli čo nám prišlo pod ruku,atd,atd... a nikdy sme neboli chorí, doma sme nemali ani žiadne lieky.
    ..., Dcérka si vymení flašu z iným dieťaťom, pokiaľ nie sú chorí, my to nevadí, ale iné mamy robia trocha hysterické scény a deťom tie flaše zoberú a utekajú umyť. Ja také veci neriešim. Keď vylezie na stôl, nekričím: spadneš a neberiem ju odtiaľ,pozor však dávam.
    Alebo nám ochorela malá sesternička, nič vážne ľahké prechladnutie. Svoju dcérku som neseparovala, lebo raz sa tomu /v škôlke,atd/ aj tak nevyhne, tak nech si jej organizmus zvyká. V tomto si ale nie som istá...môžte mi prosím napísať Váš odborný názor na "posilovanie imunity" ? Ďakujem krásne Hana

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Mám rada prirodzený vývoj. dieťa sa má pohybovať veľa na čerstvom vzduchu, kontaktovať sa s inými deťmi, hrať sa s nimi. pritom je potrebné počítať s tým, že občas od tých iných detí môže niečo chytiť a nerobiť z každej nádchy hneaa´d problém. Na druhej strane je potrebné byť obozretný a určitým nežiadúcim možnostiam nákazy sa vyhýbať / pobyt v nákupných centrách, predčasné zaradenie do kolektivu, nevhodná strava pre určitý vek, cestovanie a pod. /.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: