Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prvá návšteva gynekológie po otehornení + covid

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,

    Chcela by som Vás poprosiť o názor nakoľko som troška nervózna, posledná menštruácia mi začala dňa 16. Augusta no a dňa 16.9. mi vyšiel pozitívny tehotenský test (nechránený styk som mala 29. Augusta).

    Objednala som sa k svojej p. Doktorke, avšak som ochorela, dostala som covid a dnes som mala mať termín vyšetrenia, pre istotu som tam volala či by boli ok ak by som sa dostavila v respiratore, ale dohodli sme sa na zmene termínu na 7.10. aby som neohrozila iné ženy chorobou, čo plne chápem nakoľko ešte nie som 100 percentne zdravá. Čiže moja otázka je či je v poriadku ak pôjdem na nejaké prvé vyšetrenie v podstate 8 týždňov od poslednej menštruácie, nie je to veľa? Aj skrze toho, že som mala silnejší covid som sa vlastne chcela ubezpečiť, či je všetko v poriadku. Takze sme preložili termín a ja som teraz v miernom nepokoji ????

    Ďakujem veľmi pekne za Váš čas a prajem príjemný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne gynekologické, či tehotenské ťažkosti, potvrdenie tehotenstva v 8. týždni tehotenstva je štandardné. Nevidím dôvod na obavy. Ak má byť tehotenstvo v poriadku, tak bude teraz, ako aj o dva týždne. Odsledujte si to.