Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Opäť krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, vo štvrtok som bola hospitalizovaná pre špinenie v 11 TT, včera ma prepustili, štvrtok večer som už prestala spinit, včera mi aj robili ultrazvuk, plod úplne v poriadku... A dnes ráno, jak som šla na WC opäť na papieri som mala krv jasnú červenú, nie silnú ale mám. Prosím Vás čo to môže byť, keďže bolo včera všetko v poriadku..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa špinenie, najmä hnedým, ružovým, či krvavým výtokom, najčastejšie po utretí, môže vyskytovať. Je to pomerne časté. Nemusí k tomu dochádzať denne. Niektoré ženy špinia občas, niektoré častejšie a niektoré vôbec. Je to individuálne u každej ženy. Najčastejšie je to spôsobené tzv. implantačným špinením, kedy dochádza k tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom (budúcou placentou). Je lepšie, keď sa krv vypudí z maternice do pošvy, ako by sa mala v maternici hromadiť vo forme hematómu. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Opäť krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, dňa 13.10 som bola na pohotovosti. Som 13+2tt. Tehotenstvo stymulovane clostilbegydom, predtým nález hematómu(8tt v tom čase 3x jednorazové prudké krvácanie s kusmi zrazenín), v 12tt všetko ok hematóm už nebol vidno na UZV. Krvácala som tmavou krvou, ale vo veľkom množstve doslova prúdom ( cca objem menšej šálky)bolesti som nemala, iba divné pocity asi pár hodín pred tým, skôr akoby také tuhnutie. Krvácanie ustúpilo do 3 minút v podstate. Na pohotovosti už žiadne nebolo. na druhý deň ráno opäť krvácanie ale už len trochu. Momentálne pociťujem občas iba jemné pichanie alebo to tuhnutie. Nie sú to bolesti.
    Mávam aj krvácanie z nosa, asi 4 dni.
    Od 8tt beriem 1x utrogestan 200, 3x1 ascorutin, 1x1 magnerot.
    Moja otázka znie: keď mi dvaja lekári dokopy robili za týždeň aj niečo 4x UZVa hemtom tam nikde už nevideli prečo také masívne krvácanie z čoho? Prečo? Dieťa žije srdce bije. Ešte podotknem že od toho 1. Krvácanie v 8tt mávam špinenie stále.
    Mám ísť na hemtologiu? Čo ešte môže spôsobovať takéto veľké krvácanie?
    Prosím o odpovede. Ďakujem. K.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krvácanie do 16. týždňa tehotenstva najčastejšie súvisí s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Niekedy je lepšie, keď sa krv vyplaví, ako by sa mala hromadiť medzi stenou maternice a zárodkom, čo by mohlo viesť k potratu. Podľa opisu máte nasadenú potrebnú liečbu. MagneROT si môžete navýšiť aj na 2x1 tbl. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.