Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti v pravo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať som 5 tt a pociťujem bolesti na pravej strane v podbrusku. Nie sú to veľké bolesti ale taka tupá bolest. Nespinim a na teste mam silné dve čiary. Treba zájsť k lekárovi alebo môžem ešte počkať? Viem, že sa maternica zväčšuje a môže to pobolievat len ma znervoznuje že je to na jednej strane a ide mi to aj do slabín. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero. Nemusí sa jednať o nič vážne, ale takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní, či zhoršení ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • Bolesť v boku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa opýtať. Posledné dni som začala mať také čudné bolesti v pravom boku taký tlak aj ako keby pálenie.Pohyby cítim. Babätko je otočené zadkom dole. Môže to byť tým? Min.týždeň som mala poradňu všetko bolo ok. Som 31tt. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Pichanie v podbrušku 12 tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Viem, aké je ešte normálne pichanie či bolesť v podbrušku ale toto je pre mňa úplne nové. Ráno som vstala a pri každom kroku ma tak nepríjemne pichlo najmä na pravej strane podbruška, až som musela zastať. Asi do polhodiny som to rozchodila ale stále to je bolestivé, vždy keď urobím krok ináč keď sedím, ležím mi absolútne nič nieje . Aj ked stojím som ok, akonáhle urobím krok pichá ma to až zospodu k pravému podbrušku. Viete mi to vysvetliť? Nemám žiadne krvácanie, ani výtok. Som v 12 tt všetku krvné výsledky a genetické testy sú ok. Od 7 tt beriem duphaston a Ascorutin kvôli hematómu, ktorý už je zanedbateľný. Môže ísť o nejaký natiahnutý sval? Mala by som podľa vás zájsť za lekárom? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo spôsobuje naťahovanie väzov závesného aparátu maternice. Občas sa môže vyskytnúť pichanie po stranách podbruška, ako aj pichanie v pošve. Nemusí sa jednať o nič vážne, ale takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak budú bolesti v pravom podbrušku pretrvávať, bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odporučí na chirurgické vyšetrenie, či sa nejedná napríklad aj o slepé črevo. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Bolesti v podbrušku a v slabinách

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať, ak mám už približne tretí deň bolesti v pravom alebo ľavom podbrušku až v slabinách pichľavé bolesti a som v 22.týždni tehotenstva je to len rozťahovaním maternice alebo mám pre istotu zájsť k lekárovi? Bolesti nie sú neustále prídu chvíľku mám bolesť a zas to odíde ale trvá to ozaj už pár dní, navyše včera som mala takúto pichľavú bolesť tesne nad pupkom zvnútra najmä keď som sa predklonila neskôr pichanie ustúpilo a už som mala len pocit akoby svalovice. Dnes ráno zas jemné menštruačné bolesti v podbrušku - popravde mám strach ale zas beriem na vedomie, že sa všetko vo vnútri mení a posúva, zväčšuje ale neviem posúdiť, či je to ešte v norme. Bábätko cítim aj keď včera večer bolo lenivšie a necítila som ho no dnes ráno cítim mierne pohyby. Mám teda kontaktovať môjho lekára? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo spôsobuje aj naťahovanie väzov závesného aparátu maternice, čo môžete pociťovať ako bolesti podobné svalovke. Ja Vám takto jednoznačné odporúčanie na diaľku nedám. Osobne si myslím, že je to normálne, ale samozrejme platí, že v prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností je vhodné navštíviť obvodného gynekológa.

  • zápal

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    rada by som sa opytala aj na vas nazor ohladom vysledkov a opisovanych problemov. Som momentalne v 32tt a bolo mi zistene velke mnozstvo leukocytov v moci (tiez 2 tyzdne dozadu zvysene v krvi- no nie tak zasadne ako v moci). Doktor mi to ozrejmil tak, ze norma je do 15 a moje vysledky su 96. nasadil mi antibitoika Suprax. Opisala som mu ale aj bolesti v pravom boku, zasahujuce az do podbruska vpravo, tiez bolest klbov. Na to mi vsak nic nepovedal, iba, ze je to zapal. Mozem to teda povazovat za sprievodny jav zapalu mocoveho mechura? ten som uz totiz zazila, a bolesti som mala skor pri moceni, nie chrbat ci podbrusko.

    dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať priamo o zápal močového mechúra, ale aj ja vyššej úrovni močového traktu, ako je močový mechúr. Ak neboli v moči prítomné baktérie, nemusí sa jednať vôbec o bakteriálny zápal, ale o zápal spôsobený mechanickým útlakom plodu na močovody. Takto sa však neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim chcem sa opytat som v 19/1 tt od posledneho SONa vo stvrtok mam bolesti v pravom podbrusku pri vstavani alebo pretacani na posteli a chodzi. Vsetky vysledky boli v poriadku. Pohyby babätka citim a inak sa citim dobre. Mam ist na pohotovost alebo je to normalne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje. Ležanie na bruchu už môže byť nepríjemné, pobolievanie v podbrušku pri pohyboch a otáčaní sa sú normálne. V prípade akýchkoľvek nejasností , krvácaní alebo intenzívnych bolestiach v podbrušku navštívte Vášho obvodného gynekológa.