Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Duofilm

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    dojcim svoje 20 mesacne dieta cez den i v noci. Vytvorilo sa mi na pate kurie oko. Mozem nan pouzit Duofilm pero? V letaku nie je ziadna info ohladom toho. Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď sa u dojčiacich žien sa preparát Duofilm neodporúča, ak sa spomínaný preparát použije u dojčiacej ženy, roztok nemá prísť do kontaktu s oblasťou prsníkov. Pôsobí však lokálne, takže ak si ho budete aplikovať na pätu, nebude to mať žiadny vplyv na kojenie.

Podobné otázky

  • Ultrazvuk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pravdepodobne som v 6.-7.tt, u lekára som ešte nebola, no onedlho ma čaká ultrazvuk brušných orgánov a obličiek (pre staršie ťažkosti) a kontrola na hematologickej ambulancii. A tak ma teraz trápi, či tento ultrazvuk nemôže nejako embryu ublížiť (?) a teda či to mám radšej zrušiť, a tiež či na hematologii spomínať tehotenstvo, ak v ruke ešte tehotenskú knižku nedržím (lieky žiadne neberiem, len ma kontrolujú pre zvýšené určité parametre). A na záver - môže sa Duofilm na bradavice (lokálny) v tomto období používať, alebo radšej počkať? Srdečná vďaka za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    Duofilm lokálne sa môže používať aj vo včasných fázach gravidity. Ku každému lekárovi,ku ktorému pôjdete musíte oznámiť, že ste tehotná. Tehotenstvo má vplyv na celý organizmus, preto je to pre lekára veľmi dôležitá informácia. Ultrazvuk plodu neublíži, no aj lekár, ktorý sono bude robiť by mal vedieť, že ste tehotná, aby robil ultrazvuk šetrne.