Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Veľkosť gestačného vaku

    , Autor: jjarosllava

    Dobrý deň, poslednú ms som mala 22.3. a 20.4. mi vyšiel pozitívny tehotenský test. 26.4. som bola u gynekológa, povedal že vidí gestačný vak o veľkosti 11mm ale že sa skôr prikláňa k tomu, že som otehotnela o cyklus skôr (24.2. predchádzajúca ms). Cyklus mám pravidelný 28 d. Poriadne si nepamätám čo hovoril, ale viem, že nebolo vidno plod. Prečo si teda myslí, že je to z cyklu predtým? To by ale už muselo byť vidieť všetko. Zostala som z toho rozrušená a teraz sa stresujem, nakoľko sa snažím 2 roky kvôli endometrióze. Objednal ma až o dva týždne t.j. 10.5.
    Môže mať gstačný vak 11mm ak som bola uňho 26.4. predpokladám že v 5tt? Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je ani tak podstatné kedy došlo k oplodneniu, dôležité je, či je tehotenstvo v maternici a či je prosperujúce. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Realizovali ste si ho veľmi skoro. K názoru lekára sa Vám vyjadriť neviem. Ak nemáte žiadne ťažkosti, kontrolné USG vyšetrenie je postačujúce realizovať o 10 - 14 dní a na základe toho sa určí ďalší postup. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.