Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Telefón

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor potrebujem sa spýtať dnes som si dala mobil do vrecka takého brušného takej klokanky a pozerala som televízia na to som zaspala a keďže spavam na bruchu tak som si to neuvedomila že mám mobil zapnutý presne na Tom mieste kde je bábo takto som spala asi hodinu. Chcem sa len spýtať či je dôvod na obavy či môže nejako mobilný telefón na bruchu poškodiť plod alebo mu nejako ublížiť v brušku. Ďakujem za odpoveď som 15+2 tt ďakujem.

Podobné otázky

  • Ťažká matrac

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa ešte spýtať dnes v noci mi spadol pod matrac telefón keďže manžel nebol doma tak som ho musela vyloviť ja najskôr som nadvihla jednu časť a potom druhu tento matrac má 50 kg keďže je z kvalitnej peny samozrejme som ho nedvíhala celý len rohy som nadvihla najskôr jeden aby som videla kde je mobil a potom druhý nakoniec som ho našla pod tretím rohom. Nedvíhala som síce celý matrac ale som ho nadvihla aby som sa k mobilu dostala. Viem že sa počas tehotenstva nemajú dvíhať ťažké veci ale inak by som sa nedostala k telefónu. Samozrejme som ho potom vylovila že som zdvihla tretí roh matraca trvalo to krátko do 10 min. Chcem len vediet či niečo hrozí nemám bolesti ale zľakla som sa že či by mi nemohla odtiecť plodová voda alebo či môžem byť v kľude zväčša sa šetrím a nedvíhal nič ťažké a len som dvíhala rohy matraca nie matrac celý dva prvé Dolné aj keď to bolo tahsie tak mi to neprišlo také strašne ťažké a potom vrchný tretí. Hrozí mi niečo alebo môžem byť v kľude pokojná?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, myslím si, že nie je dôvod na obavy. Môžete byť kľudná. Samozrejme, je vhodnejšie sa zdvíhaniu ťažkých predmetov, najmä v treťom trimestri, vyhýbať.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, prepáčte že Vás stále obťažujem otázkami, ale moj gynekológ mi neberie telefón a na prehliadku som sa mohla objednať až na 10.12. Tak nakoniec sa podarilo. Dnes som si robila test. Chcem sa opýtať, môžem stále užívať inositol 100% v prášku (dávam si denne iba 2g) a kyselinu listovú? A dokedy? Ďakujem Vam za všetky odpovede a rady. Veľmi ste mi vždy pomohli. Pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste v začiatkoch tehotenstva, stačí užívať len kyselinu listovú.

  • Stlačenie brucha

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán doktor, som v 28.tyzdni, sedela som na gauci, manzel mal vedla mna telefon a isiel si ho podať a ako sa poň ce to mňa naciahol zabudol sa a oprel sa mierne rukou o moje brucho, tak vyssie pod prsiami, nebolo to nejako silno, ani ma nic nebolelo po tom, ani krvacanie, maly kope ako doteraz, len mam trosku paniku, take zlaknutie, ci sa nemohlo niečo stat pri takomto miernom stlačení brucha, ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa znepokojovať, ale do budúcna sa tlakov, ako aj nárazom na bruško vyhnite.