Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti po vyšetrení

    , Autor: Florencia 5

    Chcem sa ešte aj tak radšej spýtať nadviazať na to tlačenie na brucho veľmi mi tlačil na brucho keď robil ten brušný ultrazvuk na pohotovosti sa vyjadrili že bolo zbytočne robiť brušný aj vaginálny keď cez brucho bolo slabo vidieť ani na pohotovosti sa im nepodarilo zamerať to bábätku CEz brucho a oni jemne pozerali. Strašne mi ráno predtým tým ultrazvukom tlačil doktor na brucho aby vôbec niečo videl keďže som 11+3 tt bolo mi aj na pohotovosti povedané že nemal tak silno tlačiť od vtedy mam silné bolesti a ťažko naozaj ten tlak n mohol poškodiť plod placentu alebo ublížiť dieťaťu? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, USG vyšetrením cez brucho sa nepoškodil chorión, ani to nemalo vplyv na maternicu, či samotný plod. Príčin bolestí môžete mať viacero, môžu Vás bolieť svaly prednej steny brušnej, ťažko povedať. Najvhodnejšie je sa pýtať v prípade nejasností priamo lekárov, ktorí sa Vám k tomu vyjadrujú pri vyšetrení. Ja sa Vám neviem k tomu takto na diaľku vyjadriť.

Podobné otázky

  • Mimomaternicové tehotenstvo

    , Autor: KarinK

    Dobrý deň, doktorka mi potvrdila tehotenstvo na základe hormónu HCG v krvi (necelých 340) lebo na ultrazvuku nebolo nič vidno. To bolo v utorok 17. Začala som krvácať, ale bez bolestí po vyšetrení a dnes 23. som bola znova na krv a hormón stúpol na 1171,3. Doktorka tvrdí že je to málo, ale na ultrazvuku bolo vidno vačok veľmi maličký. Myslí si že je to mimomaternicové tehotenstvo.. Posledná MS mi začala 11.2 ale od pôrodu (7 mesiacov) mám nepravidelnú MS a hocikedy aj tak že 3dni krvacam a potom 1 deň nič a potom zas jeden deň krvácam. Prosím vás vyjadrite svoj názor. Naozaj je najpravdepodobnejšie že to je mimomaternicové? Nie je možné, že proste som tehotná a je všetko v poriadku len zle vypočítané?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za normálnych okolností by sa mala hodnota beta HCG za 24 hodin zdvojnásobiť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, jedná sa o chcené tehotenstvo a v dutine maternice bolo vidieť gestačný váčok, dá sa ešte počkať a skontrolovať USG. Pri akýchkoľvek ťažkostiach, bolestiach, krvácaní, navštívte Vášho obvodného gynekológa alebo gynekologickú pohotovosť.