Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • EKG holter

    , Autor: nisa

    Dobry deň,

    Je použitie EKG holter na 24 hodín bezpečne v 8 týždni tehotenstva? Nemôže to nejako uškodiť?

    Taktiež vykonanie ultrazvuku mojich orgánov obličky pečeň žlčník? Sú možné nejaké komplikácie tehotenstva spôsobené týmto ultrazvukom?

    Veľmi pekne dakujem za odpoveď.
    S pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, použitie EKG holtera je počas tehotenstva možné, rovnako tak nie je problém ani USG vyšetrenie brušných orgánov. Nebude to mať vplyv na tehotenstvo, nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Dopegyt lieky

    , Autor:

    Dobrý deň pán dr. Viete mi prosím vás poradiť...doma mam tlak v norme stále si meram 3x denne väčšinou mam okolo 125/80-85 max. ...meram si ho z dôvodu že v prvom tehotenstve som prekonala preeklampsiu...a teraz v druhom tehotenstve zatiaľ sa neobjavila ale u dr mam stále vyšší tlak dokáže sa vysplhat aj 145/100...mala som ekg holter aj tlakovy holter na 24 hod a nič sa nepotvrdilo vraj mam len syndróm bieleho plášťa....chodím na poradne do nemocnice uz..včera som tam mala tlak 140/100 dr mi predpísala dopegyt rano aj večer...povedala ze wk mi tlak vystúpi nad 130 hneď mam brat...včera večer som mala 132 a dnes ráno 133...tak som vzala po jednej tabletke...odvtedy cely deň mi je zle boelst hlavy, boelst krizov , teplota, zimnica ...keď som čítala pribalovy letak všetko tieto vedlajsie ucinky tam sú napísané...už mi je lepšie cely deň som prespala..môže to byť tým liekom ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, tak, ako je uvádzané v príbalovom letáku, u niektorých žien sa môžu vyskytovať vedľajšie, či nežiadúce účinky. Ak boli výsledky 24 hodinového Holtera v norme a nepotvrdili zvýšený tlak, pri hodnotách tlaku do 140/90 Torr nie je nutné nasadzovať ihneď Dopegyt, skúsiť sa môže napríklad MagneROT 3x1 tabletka. Pri pretrvávaní ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.