Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Svrbenie pokožky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už asi dva dní ma svrbi pokožka v oblasti, stehien zadku aj chrbta ale nieje to strašne hlavne v noci ma to svrbi som v 25tt myslite že by som to mala povedat svojmu gynekológovi.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hoci sa nejedná o typické miesta svrbemia, môže sa u Vás jednať o prejavy tehotenskej cholestázy, kedy rastúca maternica tlačí na pečeň a žlčové cesty, ich vylučovanie je zhoršené, tie sa hromadia, čo spôsobuje svrbenie najmä brucha, dlaní, či chodidiel. Je určite vhodné to oznámiť Vášmu obvodnému gynekológovi, ktorý Vám vyšetrí pečeňové enzýmy a žlčové kyseliny. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Tehu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim chcem sa opytat som v 38tt a uz par dni pozorujem svrbenie pokozky je to vazne?treba to urgentne riesit alebo staci vyckat a koncom tyzdna mam vysetrenie v nemocnici tak tam to prekonzultovat.dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vás svrbí na dlaniach, chodidlách a brušku, môže sa jednať o tehotenskú cholestázu, teda zvýšenie pečeňových testov. Odsledujte si to. Pre potvrdenie je nutné vyšetriť pečeňové testy z krvi. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte nemocničné zariadenie, kde plánujete rodiť, aj skôr ako ste objednaná.