Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Koncert

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Poprosím o váš názor. Včera sme boli s mužom na koncerte Hans Zimmer. Keď sme šli odtiaľ sa ma manžel spýtal či tá hlasná hudba a ten hluk nejak nemohli ublížiť bábätku. Mňa to vôbec nepadlo.. niekde som aj čítala že z toho môže ohluchnúť..???? čo myslíte ? Vplýva to nejak na jeho ušká v bruchu? Teraz mám stres že sa mi narodí malinký hluchý som 37tt. Môžno blbá otázka.. no nejak mi to vŕta hlavou..ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, ak ste nemali obrovský reproduktor namierený oproti sebe, na tehotenstvo to nemá vplyv.

Podobné otázky

  • Je dovolenka rizikova?

    , Autor: Registrovaný používateľ


    Vo februari som prekonala missed abortion (7+2). Vcera som zistila ze som opat tehotna, mam 30.den menstruacneho cyklu. O 2 tyzdne sa chystame na dovolenku autom do Polska, pricom chceme pochodit viacere mesta cize klasicka poznavacka, kde zostaneme na jednom mieste 2 noci, a tiez ideme na hudobny koncert na stadione, kde mame ale rezervovane miesta na sedenie. Presuny medzi mestami v aute budu trvat okolo 3-4 hodin s tym, ze si budeme robit prestavky. Myslite si, ze tato dovolenka je pre mna rizikova ?
    Absolvovala som i hematologicke vysetrenie po potrate-vsetko bolo ok, ale doktorka mi kazala sa ozvat ked otehotniem aby ma odsledovala.

    Dakujem Vam.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaná dovolenka, či koncert nebudú mať negatívny vplyv na, aj tak včasné, tehotenstvo. Nemusíte sa obávať. Realizujte odporúčané vyšetrenia podľa odporúčaní. Užívajte kyselinu listovú v dávke 400ug na deň. Ak už užívate tehotenské vitamíny, napríklad Femibion, nie je potrebné samostatné užívanie kyseliny listovej.

  • Koncert v 33/34tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor, prepacte za zvlastnu otazku, ale je mozne sa zucastnit hudobneho koncertu vo velkej hale v 33/34tt? Je to kapela Coldplay, je to moj velky sen, ale nic neni nad zdravie mojho babatka. Predstavuje to riziko pre babo? Mame miesta na sedenie pri ulicke, na jednom boku dalej od podia, ale tak hluk bude urcite aj ked to nie je metalova hudba. Dakujem za Vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte rizikové tehotenstvo, ani žiadne ťažkosti a cítite sa na to, môžete sa zúčastniť koncertu.

  • Koncert v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rada by som sa opýtala či hluk na koncerte by vedel ovplyvniť nejako plod. Som v 14 tt, bola som na koncerte RHCP a až tam som si uvedomila intenzitu zvuku a tie vibrácie. Pravdepodobne v tom 14tt ešte bábätko nepočuje ale čo tie vibrácie? Stála som mimo ľudí vzadu a potom v polke som si sadla, aj kvôli bezpečnosti, na tribúnu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že táto spoločenská udalosť mala negatívny vplyv na tehotenstvo. Ak nemáte žiadne ťažkosti, nemusíte sa obávať.